Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Între femeia cu barbă şi rusoaicele nucleare

74
11 May 2014 13:36:20
Liviu Iolu
Surorile gemene Tolmachevy, reprezentantele Rusiei în finala Eurovision
Surorile gemene Tolmachevy, reprezentantele Rusiei în finala Eurovision

Europa, cea care votează la Eurovision, a arătat că este tolerantă cu femeia cu barbă, dar a huiduit ca pe stadion două păpuşi blonde venite din Rusia ca reacţie la politica imperială a lui Vladimir Putin. Şi-au găsit cetăţenii europeni cu cine să fie intoleranţi, cu două adolescente -  Nastya şi Masha-  care cântă şi dansează. Am zis Rusia? Să le fluierăm, zic!

Ne-am răcorit, pericolul rusesc a fost îndepărtat după ce au fost huiduite pe scena de la Eurovision două copile născute în Kursk - probabil că cetăţenii UE au făcut o legătură subtilă cu submarinul nuclear şi locul de baştină al păpuşelelor trimise subversiv în scopuri de dezbinare a UE – de cine altcineva decât de Putin. Iată că după sancţiunile politice şi economice împotriva oligarhilor ruşi a venit să întregească tabloul sancţionarea adolescentelor gemene infiltrate într-un concurs pe note false. 

Diplomaţia europeană şi-a spălat păcatele greşelilor de până acum făcute în Ucraina prin introducerea a două degete în gură împotriva a două fete inocente. Politica externă europeană, atât de greu încercată în ultimele luni, a fost salvată de la eşec in extremis şi cu succes la public.

votul covârşitor în favoarea unui travestit venit din Austria. Dacă nu era votată femeia cu barbă acum, Europa se dezintegra a doua zi sub acuzaţii de intoleranţă sexuală, ortodoxism extremist, fascism şi fanatism anti-gay. Că aşa-i în muzică. Ori eşti cu noi, ori împotriva noastră a travestiţilor. 

Intoleranţilor, religioşilor, naţionaliştilor şi fanaticilor care nu votaţi frumoasa bărboasă!

Am îngroşat voit tuşele pentru că felul în care a fost privit până acum acest concurs muzical, mai ales în ultimele zile, mi s-a părut îngrijorător şi ridicol de serios în comparaţie cu miza sa. Ce-are a face o şuşă muzicală – fie ea europeană - cu politica sau cu drepturile minorităţilor sexuale. Şi de ce luăm atât de în serios ce se întâmplă pe scena unui festival care seamănă mai mult cu Festivalul Mărţişorului din Dorohoi decât cu un concert de muzică bună? Legăturile trans-naţionale, votul politic şi de vecinătate şi încordarea muşchilor muzicali naţionali sunt de prea mult timp asociate cu mari mize geopolitice lipite unui festival de doi lei, trei ruble şi patru cenţi. Acest consum de energie este ridicol pentru nişte lălăieli inconsistente şi aproape deloc validate prin lansarea unui artist de Doamne-ajută în cei mulţi ani de existenţă ai Eurovisionului. 

Dacă aşa se validează Europa unită, mai bine lipsă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

74 Comentarii

Vanatorul/d.c.
11.05.2014, 14:07:55

Oricum, demult Eurovizionul nu mai ..produce vedete..! Aranjamentele din culise si tot felul de scandaluri, i-au subrezit ..credibilitatea si..imaginea de ..descoperitor si promotor de noi talente. Votul ..atins fatis de subiectivismul geo-politic, a contribuit si el la compromiterea acestui concurs. Totusi, ceea ce s-a intamplat la ultima editie, frizeaza nu numai ridicolul ci si grotescul. Discriminarilor de "natura geografica" pe care trebuie sa le suporte unii concurenti, li s-a adaugat inca una..Poate cea mai..jenanta pentru bunul simt si firescul naturii umane..! Discriminarea.".pozitiva" care vine chipurile "sa faca dreptate"..degenararii de la conditia umana, premiind astfel vulgul si exhibitionismul LGBT-ist..! Stupefiant..!

+27 (31 voturi)
Michiu Stefan
11.05.2014, 14:12:48

Dupa mine, puneti incorect problema!Volens, nolens copilele nevinovate, nu au fost admonestate pe strada ca persoane,ele reprezentau un stat agresor si ca atare reactia publicului a fost normala.Ce ati fi dorit, sa-l huiduim doar pe Putin?Exista sintagma asta:poporul e bun, conducatorii sunt vinovati!In cazul Germaniei n-a functionat:poporul german si-a recunoscut vinovatia, a platit cu varf si indesat pentru asta.In spatele copilelor este probabil o intreaga structura, care -l glorifica pe Putin.Ei bine, sa inteleaga si ei care este parerea altora fata de tara lor,care-si permite sa calce orice norme de comportare civilizata.

-1 (33 voturi)
observator
11.05.2014, 14:22:56

Stefane, Vanatorul/d.c. are dreptate, eurovisionul este o manifestare muzicala si nu o manifestare politica. Gindeste-te ce cred rusii despre acest lucru !

+5 (17 voturi)
observator
11.05.2014, 14:17:41

Spuneam intr-o postare la un alt articol ca propaganda manipulatorie (antiruseasca in cazul de fata) produce o invrajbire intre popoare. Nu ma intereseaza cine are dreptate in adevaratul sens al cuvintului: Putin sau occidentalii, dar asa cum democratia in sens occidental nu depinde de vot ci depinde de interese (cum s-a demonstrat in Ukraina) inca o data, occidentalii au demonstrat ca nu conteaza valoarea ci numai interesele.

+5 (15 voturi)
alexandru biris
11.05.2014, 14:23:58

D-le Iolu de aceasta data silogismul dvs schiopata pentru ca Eurovisionul nu are nimic de-a face cu Europa unita sau politica europeana. Eurovisionul a devenit in timp un fel de vodevil usurel, si stim ca in timp tari serioase ca Anglia, Spania, Franta etc. si-au exprimat mari rezerve fata de acest carnaval colorat numit Eurovision. Noi romanii in schimb punem prea multa patima atunci cand vorbim despre reprezentantii nostri la Eurovision. Eu sunt convis ca pe marea majoritate a austriecilor ii doare la basca ca un travestit de-al lor a castigat carnavalul. Trebuie insa sa acceptam un fapt simplu. La un carnaval publicul aplauda isteric intotdeauna concurentul cel mai colorat, iar femeia cu barba a fost un personaj, ce sa mai vorbim. Aici nu a fost vorba de un vor impotriva religiosilor sau a nationalistilor fanatici ci de mirarea unei multimi galagioase la vederea unei ciudatenii: o femeie cu barba. Asa ca mai usurel cu tambalul pe scari ca nu se cade.

+3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (74)

Modifică Setările