ÎPS Teodosie, greu de oprit: va oficia slujbele din izolare. Credincioşii i-au sărutat mâinile, deşi trebuia să fie în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunţă că se carantinează începând de marţi, după ce luni a fost amendat de trei ori după ce a încălcat legislaţia anti-Covid, pentru că a participat la slujbă şi la întâlniri publice.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie va oficia, marţi, Sfânta Liturghie de la adresa aleasă de carantinare.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din Constanţa, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfăşura izolat, fără participarea publicului”, anunţă Arhiepiscopia.

Credincioşii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.

Trei sancţiuni dintr- o lovitură

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie s-a întors în urmă cu patru zile din Iordania, pe când statul era în zona galbenă. Cum nu este vaccinat, ar fi trebuit să stea în izolare zece zile.  Însă, azi, Arhiepiscopul Tomisului s-a încăpăţânat să-şi respecte programul şi s-a plimbat toată ziua. 

Decizia de plasare în carantină a ÎPS Teodosie a fost luată de DSP Bucureşti săptămâna trecută, în data de 20 de ianuarie, atunci când înaltul prelat a revenit din străinătate cu un avion, pe aeroportul Otopeni. Informaţiile Digi24 arată că i s-a comunicat cel puţin verbal decizia de plasare în carantină, având în vedere că nu avea un test COVID negativ şi nici nu avea un certificat care să ateste parcurgerea unei schimbe complete de vaccinare.

Arhiepiscopul Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie la catedrală. Acesta i-a lăsat pe credincioşi să îi sărute mâinile. Cum slujba a fost transmisă în direct, pe reţelele de socializare, imediat la biserică au ajuns şi poliţiştii. Părintele a fost amendat cu o mie de lei pentru că nu a respectat măsurile de carantină. 

La ora 11.00, Teodosie a primit a doua amendă, tot de 1.000 de lei. Oamenii legii l-au găsit pe părinte în mijlocul unei hore pe strada Arhiepiscopiei, pe faleza Cazinoului, la un recital de poezii de Ziua Unirii Principatelor. 

De la recital, a plecat glonţ la o lansare de carte, unde în anumite momente a stat cu masca de protecţie în altele nu. În acelaşi timp, Teodosie, vizibil plictisit, a adormit pentru câteva minute.

ÎPS Teodosie consideră amenzile primite luni ilegale şi spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancţiuni vor fi contestate.

„Considerăm că amenzile - pe care noi nu le-am primit în mod oficial, nu am văzut proces verbal, n-am văzut înştiinţare, nu am văzut nimic - consideram ca sunt ilegale şi ca atare le vom contesta în instanţă”, a declarat  Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite