Şantajista cu mop, prinsă în flagrant (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Menajera Florentina Pungă, la locul de unde urma să recupereze banii
Menajera Florentina Pungă, la locul de unde urma să recupereze banii

Fosta menajeră a soţilor Gavriloaia, oameni de afaceri, i-a ameninţat pe cei doi cu moartea dacă nu-i dau 28.000 de euro. Femeia a fost săltată de poliţişti în timp ce ridica banii. Şantajista Florentina Pungă şi concubinul ei, italianul Luigi Adamo, le-au trimis victimelor două scrisori de ameninţare în care le spuneau pas cu pas cum să le dea banii.

Florentina Pungă (34 de ani), din comuna nemţeană Vânători Neamţ, şi Luigi Adamo (30 de ani) au fost arestaţi ieri preventiv pentru 29 de zile de poliţiştii din Târgu Neamţ pentru şantaj.

„Femeia a lucrat în locuinţa părţii vătămate şi astfel i-a venit ideea şantajului", a declarat prim-procurorul Gabriela Neacşu, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ.

Teroarea familiei Gavriloaia a venit la sfârşitul săptămânii trecute, când au început să primească cele două scrisori-criminale.

„Veţi fi ucişi toţi ca şobolanii"

Adina Gavriloaia duce banii în pachet pentru a-i pune în tomberon 

No title

Cei ameninţaţi deţin afaceri în Târgu Neamţ în domeniul alimentaţiei publice şi al turismului. „Amintiţi-vă că sunteţi supravegheaţi şi că viaţa altor persoane dragi depinde doar de tine. Doamna Adina, nu greşiţi şi vă lăsăm în pace pentru totdeauna. Altfel, veţi fi ucişi toţi ca şobolanii", au scris în biletul criminal cei doi şantajişti.

„Mafioţii" au descris în scrisoare şi toţi paşii pe care victimele ar fi trebuit să-i facă pentru ca cei 28.000 de euro să ajungă la menajeră şi la italian.

„Fii atentă să nu greşeşti. Ia maşina şi du-o în parcarea magazinului Geneza. Coboară, intră în magazin şi cumpără o sacoşă galbenă. (...) Nu greşiţi, nu vorbiţi cu nimeni şi nu răspundeţi la telefon. Lăsaţi maşina parcată şi mergeţi pe jos către banca dumneavoastră pentru a ridica banii ce i-am cerut", se mai precizează în biletul de ameninţare.

„La cea mai mică greşeală, veţi fi arşi"

După ce a plasat banii, femeia a urmat instrucţiunile şantajistei

No title

Indicaţiile celor doi şantajişti au continuat ultima dată sâmbătă, într-o scrisoare lungă de trei pagini, pentru ca tot scenariul să fie ca la carte.

„Nu fă nicio glumă pentru că noi suntem înarmaţi. Imediat ce ai scos banii pune-i în sacoşa galbenă şi du-i în spatele magazinului Fidelio. Lângă perete sunt trei coşuri de gunoi mici. Ia sacoşa şi pune-o în coşul din mijloc", au mai scris infractorii.

La final, cei doi au avertizat victimele că sunt 13 oameni înarmaţ şi că, la cel mai mic pas greşit, îi vor ucide. „Dacă ţii la mama ta, copiii tăi, la bărbatul ce conducea, la angajaţii tăi, demonstrează. Adu mâine suma cerută. Altfel, tu şi ceilalţi veţi avea un sfârşit tragic", au încheiat ultima scrisoare „mafioţii".

A urmat indicaţiile pas cu pas

Menajera-şantajistă a fost prinsă în flagrant de poliţiştii din Târgu Neamţ.

„Partea vătămată a sesizat Poliţia pe 9 ianuarie. Ne-a spus că a primit două scrisori de ameninţare de la persoane necunoscute, prin care i se solicită 28.000 de euro pentru ca viaţa familiei ei să nu-i fie pusă în primejdie", a spus Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Oamenii legii au organizat imediat un flagrant, iar Florentina Pungă a căzut în capcană.

Pentru a o prinde pe menajera-şantajistă, Adina Gavriloaia, trebuit să urmeze toţi paşii din scrisorile de ameninţare. Femeia, cu sacoşa galbenă în mână şi cu banii de la poliţie, a dus pachetul la coşul de gunoi indicat. La scurt timp, a apărut acolo şi infractoarea.

„La tomberonul indicat în scrisorile de ameninţare, poliţiştii au găsit-o pe Florentina P., care urmase întocmai traseul banilor pentru a intra în posesia lor", a adăugat Cătălina Bădeanu.

„Italianul a obligat-o să ceară banii"

Una dintre scrisorile prin care menajera le transmitea soţilor Gavriloaia cum să procedeze

No title

De partea cealaltă, familia şantajiştei Florentina Pungă spune că italianul este cel care a pus la cale tot scenariul mafiot.

„Florentina are o fetiţă de 12 ani şi, de când l-a cunoscut pe italian s-a schimbat foarte mult. El le bătea pe amândouă, iar pe copilă n-o mai lăsa să meargă la şcoală. Italianul a obligat-o să ceară banii", a spus Larisa Gavrilescu, sora Florentinei Pungă. Magistraţi din Târgu Neamţ au decis ca cei doi infractori să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar cercetările continuă.

Maşini incendiate, o modă în Neamţ

Răzbunările cu maşini incendiate sunt la ordinea zilei în judeţul Neamţ. Cel mai recent caz s-a înregistrat pe 4 ianuarie, când maşina Hyundai a lui Petru Artimon (23 de ani), fiul unor oameni de afaceri din Piatra Neamţ, a fost incendiată.

Victimele au spus că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare. Oamenii legii care cercetează acest caz spun că maşina a fost incendiată voit, nefiind vorba de un accident. În urmă cu un an, a fost incendiat BMW-ul afaceristului nemţean Petru Voroneanu, pagubele fiind evaluate la 60.000 de euro.

Un atac similar, petrecut în comuna nemţeană Girov, l-a vizat pe ajutorul şefului de post din comună, agentul Mihai-Romeo Ungureanu. Maşina acestuia a fost incendiată de nişte necunoscuţi în octombrie 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite