Şapte copii şi doi adulţi, duşi la spital de la ştrandul Moghioroş din cartierul bucureştean Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică la ştrandul Moghioroş din Drumul Taberei din Capitală. Mai multe ambulanţe au fost chemate prin 112 să intervină după ce şapte copii şi doi adulţi au acuzat stări de rău din cauza clorului din apă.

UPDATE Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat că a suspendat activitatea ştrandului Moghioroş până la remedierea deficienţelor constatate.

„În urma sesizării Poliţiei sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente. Până la determinarea rezultatului final şi remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activităţiii acestei unităţi”, anunţă oficialii Direcţiei de Sănătate Publică.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe. Echipajele medicale au sosit la faţa locului şi, după ce au evaluat pacienţii, au decis ca aceştia să fie transportaţi la spital.

Copiii au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă „Grigore Alexandrescu”, iar adulţii au fost duşi la Spitalele Floreasca şi Universitar.

Potrivit medicilor, pacienţii au probleme respiratorii.

La acel ştrand a fost trimisă şi o autospecială CBRN pentru măsurători (destinata pentru interventii in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), iar în urma analizei, s-a depistat o depăşire a limitelor admise în camera de clorare.

A fost analizat aerul şi din jurul bazinului, nefiind înregistrate depăşiri ale clorului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite