Şapte persoane din cadrul Ambasadei României în Franţa, testate pozitiv cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea Ambasadei României va fi restrâns
Activitatea Ambasadei României va fi restrâns

Ministerul Afacerilor Externe informează că şapte persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19. Potrivit autorităţilor aceştia sunt în stare bună.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că şapte persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi familiile acestora. Starea celor şapte persoane este bună.

MAE menţionează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secţiei consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgent”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasadorul Luca Niculescu a transmis şi el că starea de sănătate a celor şapte este una bună.

„Buna ziua tuturor, am făcut câteva teste la sfârşitul săptămânii trecute şi aseară am primit rezultatul : unii dintre colegii din ambasada au fost testaţi pozitiv. Starea lor de sănătate este buna.  Din cauza acestei situaţii şi a masurilor de izolare care se impun, activitatea ambasadei vă fi restrânsă. Ne străduim insa să preluam în continuare, pe liniile telefonice şi pe adresa de mail cunoscute toate apelurile celor care sună pentru urgenţe consulare. Le mulţumesc autorităţilor române şi franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe,  pentru tot sprijinul din aceste zile. Şi, alături de colegii mei, vă mulţumesc pentru toate mesajele de susţinere şi urările de însănătoşire pe care le primim”, a scris pe pagina sa de Facebook acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite