Şase candidaţi la şefia Agenţiei Naţionale de Integritate, admişi la proba scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este a doua procedură de selecţie a şefului ANI FOTO Mediafax
Aceasta este a doua procedură de selecţie a şefului ANI FOTO Mediafax

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, în timp ce un candidat a fost respins, iar un altul nu s-a mai prezentat la concurs. În prezent, instituţia este condusă, interimar, de Bogdan Stan, după ce Horia Georgescu a fost reţinut într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple au obţinut minim 70 de puncte la fiecare dintre cele trei subiecte ale probei scrise a concursului pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), susţinută luni. Astfel, cei şase candidaţi au fost declaraţi admişi la această probă, arată Mediafax.

Gheorghe Burlacu a fost respins pentru că nu a obţinut minim 70 de puncte la unul dintre cele trei subiecte ale probei scrise, iar Marius Bălan nu s-a mai prezentat la concurs.

Candidaţii pot depune contestaţii până miercuri, 18 noiembrie, între orele 9.00 - 19.00, la sediul ANI.

După soluţionarea contestaţiilor, candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă vor susţine interviul pe 27 noiembrie, de la ora 11.00, tot la sediul ANI. În cadrul interviului candidaţii trebuie să prezinte planul de management pe termen scurt şi mediu privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple şi-au depus, iniţial, dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

A doua procedură de selecţie a şefului ANI

Consiliul Naţional de Integritate a anunţat, pe 11 septembrie, începerea procedurii de selecţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţie condusă acum interimar de Bogdan Stan.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.

Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.

Horia Georgescu, trimis în judecată 

Agenţia Naţională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 şi până în luna martie a acestui an.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei şi după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite