Şase persoane, reţinute în dosarul de evaziune la comerţul cu fructe şi legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate, joi, Tribunalului Ilfov, cu propunerea de arestare preventivă, iar alte zece sunt cercetate în stare de libertate, în dosarul de evaziune la comerţul cu fructe în care s-au făcut, miercuri, percheziţii în Capitală şi în patru judeţe.

La audieri au fost duse, după percheziţii, 27 de persoane, şase dintre acestea fiind reţinute, prin ordonanţe emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, potrivit Mediafax.

În acest dosar, poliţiştii au făcut, miercuri dimineaţă, 46 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Teleorman şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane şi sediile unor firme, fiind vizaţi cetăţeni români şi italieni, bănuiţi de evaziune fiscală în domeniul comercializării de legume şi fructe.

Descinderile au vizat probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe, cu un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 - august 2014.

Percheziţiile au fost făcute într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite