Şefa CNA, Laura Georgescu, adresându-se unor copii: „Principalii vinovaţi ai violenţei sunteţi voi!“ Scandalul continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgescu, acuzată că a folosit un limbaj neadecvat în faţa unor copii de clasa a III-a FOTO Arhivă
Laura Georgescu, acuzată că a folosit un limbaj neadecvat în faţa unor copii de clasa a III-a FOTO Arhivă

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a publicat pe blogul personal noi înregistrări audio în care Laura Georgescu, preşedintele forului audiovizual, foloseşte un limbaj neadecvat, adresându-se pe un ton autoritar şi agresiv unor elevi de clasa a III-a. Narcisa Iorga îl întreabă pe Victor Ponta ce părere are despre comportamentul şefei CNA.

Bogdan, dă-te! Bogdan, dă-te! Bogdan, dăăă-te, că tot colţul ăsta nu vede nimic!
Sssssst! Caaaaalm! Calmează-te!
Calmaţi-vă! Uaaau! Uaaaau!

Întrebaaare. Cum te cheamă? Calmaţi-vă, colţul vesel. Pune, te rog, scaunul normal. Ce-ai de-mpărţit cu el? Ce-ai de-mpărţit cu el, M.? Vorbeşte! Uaaaau! Uaaaaaau! Ţi-a rupt degetu’? Te rog să te ridici de-acolo!

Caaalm! Caaaalm! Caaaaaalm!
O atitudine defen-si-vă, cal-mă şi cu întrebarea: ce-ai cu mine? Ce ţi-am făcut? Ok? Asta o faceţi şi cu un coleg agresiv, calm, şi cu un câine agresiv (o elevă se miră: Doamne!), da? Toate aceste stări, chiar dacă sunt adult, copil, animal, ele pot fi calmate cu atitudine defen-si-vă şi cu o întrebare foarte calmă: ce ţi-am făcut? Ce-ai cu mine? Caaaaalm! Caaaalm! Caaaaalm!

Nu mă mai strigaţi! Puteţi să tăceţi? Caaalm!
Calmaţi-vă! Principalii vinovaţi ai violenţei sunteţi voi! (compară copiii cu câinii)

Acestea sunt extrase din noile înregistrări audio publicate pe blogul Narcisei Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului. Narcisa Iorga a ajuns astfel cu dezvăluirile despre limbajul folosit de şefa sa în faţa copiilor la episodul cu numărul 3. Precedentele episoade conţin alte înregistrări audio cu Laura Georgescu ţinându-le lecţii elevilor de clasa a III-a. Fişierele audio pot fi accesate pe blogul Narcisei Iorga.

Prin ceea ce faceţi voi de când aţi venit în clasă. Toţi aţi practicat genul ăsta: fie agresor, fie victimă. De când aţi intrat în clasă, prin glumiţele astea, prin chipropourile astea, prin râsete, prin vorbit peste se cheamă violenţă emoţională. Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deştept decât el şi altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când aţi intrat în clasă, toţi cu toţi aveţi câte ceva de împărţit. De-aia şi viermuiala asta. De-aia nu eşti în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteţi în stare să vă uitaţi la un filmuleţ de trei minute, să citiţi textul, că tot timpul sunteţi preocupaţi să-i arătaţi lu’ Nicolae că e mai prost decât voi şi mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deştept decât era căţelul vostru şi chestii d-astea” (un copil şoptind uimit – ne comparăm cu căţelul?!). Aşa, Dane, aşa, că dacă nu te-ntorceai tu, nu ştia Bogdan de care vorbesc. Calmaţi-vă! Principalii vinovaţi ai violenţei sunteţi voi!, este transcrierea cuvintelor folosite de şefa CNA.

Tot pe blogul său, Narcisa Iorga a adresat o scrisoare deschisă şi premierului României, Victor Ponta, pe care o redăm mai jos:

Apel către Prim-ministru

Domnule Prim-ministru, copiii dumneavoastră au vârsta copiilor agresaţi verbal de către Laura Georgescu. Imaginaţi-vă că ar fi fost printre elevii cărora le-a vorbit preşedintele CNA. Ca părinte, cum reacţionaţi? Nu vreau să cred că nu vedeţi!

Laura Georgescu se identifică cu imaginea Dumneavoastră pentru că Dumneavoastră aţi semnat propunerea ei ca membru CNA! Nu poate fi demisă. De ce nu-i cereţi să demisioneze? Aţi mai făcut asta cu miniştri care au avut atitudini nepotrivite. Preşedintelui CNA, demnitar cu rang de ministru propus de Dumneavoastră în funcţia pe care o ocupă, îi găsiţi vreo scuză?

Contactată vineri de „Adevărul“, preşedinta CNA şi-a justificat limbajul ca fiind parte a unui „dialog interactiv cu elevii, un procedeu numit joc de rol“. „Demersul trebuie privit în ansamblul lui, acele înregistrări sunt scoase din context. Îmi asum acele răspunsuri. Este regretabil că folosim o campanie voluntară numai şi numai ca să lovim în colegi care nu ne plac“, a explicat Laura Georgescu, pentru „Adevărul“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite