Şefa ICCJ, despre votul deputaţilor în cazul lui Victor Ponta: „Asta demonstrează că legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme FOTO Mediafax
Livia Stanciu, preşedintele Curţii Supreme FOTO Mediafax

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat, miercuri dimineaţă, că votul dat de deputaţi în cazul premierului Victor Ponta, care nu poate fi urmărit penal pentru conflict de interese, arată că „legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”.

„Ceea ce s-a întâmplat în Parlament demonstrează că legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”, a declarat Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni, cu 18 voturi „împotrivă", 7 „pentru” şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dezbătut marţi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

Concret, din cei 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, transmite Mediafax. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru „proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta, iar 120 de voturi au fost „împotrivă”, arată sursa citată.

Klaus Iohannis: „Este o zi tristă pentru democraţie”

Şi preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu privire la votul Parlamentului în cazul lui Victor Ponta, că este „o zi tristă” pentru democraţie. Şeful statului a arătat, marţi, că „să distrugi instituţii şi principii pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil”.

Pe aceeaşi temă:

Livia Stanciu, despre votul în cazul Ponta: Aşa a înţeles Parlamentul să decidă

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, marţi, comentând votul dat în Camera Deputaţilor în privinţa lui Victor Ponta, că problema avizării sau neavizării începerii urmăririi penale aparţine Parlamentului, care ”aşa a înţeles să decidă”.

Iohannis: Parlamentul a executat ordinul premierului. Dacă şi-ar fi convins colegii să îi ridice imunitatea, nu l-aş fi suspendat

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi după-amiază, despre votul dat de Parlament în cazul premierului Victor Ponta, faţă de care DNA a solicitat începerea urmăririi penale. Iohannis a criticat poziţia parlamentarilor, dar şi pe cea a premierului care, potrivit preşedintelui, „a ales cea mai proastă variantă“ de a se apăra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite