Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Şefa DSP Bucureşti îi răspunde lui Vlad Voiculescu: Sunt surprinsă. Când a venit ca ministru, a modificat modul de calcul al ratei de incidenţă

24
26 Sep 2021 18:28:00
Autor: News.ro

Dr. Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, a comentat pentru News.ro, afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu privind nealocarea a 4.000 de cazuri de COVID-19, ceea ce ar fi temperat cifrele care indicau incidenţa îmbolnăvirilor, chiar înaintea Congresului PNL.

Nicolescu a susţinut că fostul ministru este cel care a schimbat modul de calcul al incidenţei cazurilor în funcţie de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate, încă din luna martie. Atunci s-a stabilit, spune şefa DSP Bucureşti, ca rata de incidenţă să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3, tocmai pentru ca acele cazuri cu judeţ de provenienţă neidentificat să fie alocate şi raportate corespunzător. Dr. Oana Nicolescu spune că sub nicio formă nu au fost ascunse cazuri chiar înainte de congresul PNL, că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare judeţ în parte din lipsă de personal la DSP şi că aceste cazuri sunt totuşi toate prezente în aplicaţia Corona Forms. Şeful DSP mai spune că cele trei zile la care face referire fostul ministru al Sănătăţii - 23, 24 şi 25 septembrie - nu se regăsesc în rata de incidenţă decât începând din 26 septembrie.
 
"Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate de DSP Bucureşti, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidenţa ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Nealocat=dispărut din orice statistică oficială", a scris duminică pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 
 
"În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în Corona Forms. Faptul că, într-adevăr, în acest moment o parte din ele nu au fost alocate, ca să înţelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în Bucureşti. Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe Bucureşti, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare şi să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat, şi să-l alocăm fie pe Bucureşti, fie de unde provine, pentru că toate aceste teste, să ştiţi că sunt lucrate pe Bucureşti, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iaşi, fie în alte localităţi, doar că au venit în Bucureşti şi s-au infectat”, afirmă şefa DSP.
 

Dr. Oana Nicolescu: Cele trei zile la care face referire dl.ministru nu se regăsesc în rata de incidenţă decât de astăzi, astăzi este prima zi în care pozitivii din 23 se regăsesc în rata de incidenţă. Rata de incidenţă nu este calculată de DSP Bucureşti 

 
”Deci nu este vorba despre nicio fraudă, că nu se văd, sub nicio formă, ele sunt toate în Corona Forms, dar, în momentul în care vorbim de cum se calculează rata de incidenţă, sunt puţin surprinsă pentru că, în momentul în care a venit ca ministru, domnul Vlad Voiculescu a modificat acest lucru, iar în acest moment cele trei zile la care face referire dl ministru abia încep să se regăsească în rata de incidenţă. Astăzi este prima zi în care pozitivii din 23 septembrie se regăsesc în rata de incidenţă, în calculul ratei de incidenţă, pe de o parte. Pe de altă parte, rata de incidenţă nu este calculată de către DSP Bucureşti. 
 
În primul rând, ele se găsesc în Corona Forms, este o platformă securizată astfel încât absolut toată lumea care este implicată în acest proces îi poate vedea. Nu are legătură cu congresul PNL, în primul rând rata de incidenţă astăzi se calculează pentru pozitivii din data de 10-23 septembrie, cu 3 zile în urmă. Aşa şi calculul acelor zile, tot cu 3 zile în urmă. Repet, această rată a incidenţei nu este calculată de către DSP Bucureşti", a explicat într-un interviu acordat News.ro şefa DSP Bucureşti. 
 

Nealocarea testelor, o problemă cauzată de lipsa de personal. Dr. Oana Nicolescu: "În momentul de faţă la DSP lucrăm cu 100 de detaşaţi, într-o locaţie pe care efectiv eu am reuşit să o găsesc"

 
"Dar datele nu au fost alocate, într-adevăr, este o diferenţă, alocate pe judeţ, pe sector în parte. Dar apropo la ceea ce a făcut afirmaţii referitor la Congresul nostru, PNL, nu se susţin afirmaţiile, sub nicio formă. 
 
Aceste alocări nu au fost făcute întrucât, în momentul de faţă, la nivel de DSP, lucrăm cu 100 de detaşaţi, într-o locaţie pe care eu efectiv am reuşit să o găsesc, am cerut sprijn inclusiv şi săptămâna trecută în ultima videoconferinţă pe care am avut-o la Prefectură către toate entităţile, să ne susţină pentru a găsi un spaţiu mai mare, astfel încât să putem să avem suplimentar personal detaşat, încă suntem în căutări, iar în momentul def aţă lucrăm cu 100 de medici în program de 10 ore, 10-12 ore, de luni până duminică. 
Datele nu au fost alocate la timp din lipsă de resursă umană, dar ele nu influenţează rata de incidenţă avută până în acest moment, acest aspect aş vrea să-l subliniez", a declarat şefa DSP Bucureşti.  
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Mihai Neagu
26.09.2021, 18:34:13

Hotul striga HOTIII...

-1 (7 voturi)
Camelia Sorescu
26.09.2021, 19:35:43

Kary Mullis este inventatorul testului PCR, mai exact RT PCR, despre care se știe că a fost inventat pentru cercetare și că, NU testează existența virușilor. Dar independent de acest lucru, Robert Koch, bacteriologul german după care a fost denumit faimosul institul de sănătate german care în prezent se ocupă de Coronavirus (și care implicit întinează memoria acestui savant), a dezvoltat în 1890 patru postulate sau principii dacă doriți, acceptate în toată lumea medicală, pentru a a certifica dacă o anumită bacterie reprezintă cauza unei boli sau nu: - The microorganism must be found in abundance in all organisms suffering from the disease, but should not be found in healthy organisms. - The microorganism must be isolated from a diseased organism and grown in pure culture. - The cultured microorganism should cause disease when introduced into a healthy organism. - The microorganism must be reisolated from the inoculated, diseased experimental host and identified as being identical to the original specific causative agent. Coronavirusului nu trece testul niciunui criteriu enumerat mai sus. Adițional, testul PCR testează pentru material genetic și nu pentru existența virusului. Mai pe înțelesul tuturor, se colectează material genetic care este amplificat, dar el nu izolează sau identifică virusul în sine. Mai îngrijorător este faptul că cu cât ciclurile de amplificare cresc, cazurile de „pozitiv” cresc și ele - lucru demonstrat de câțiva cercetători francezi. Este uimitor cum institutul german (Robert Koch Institut) care poartă numele celebrului și regretatului savant, trece peste aceste două probleme esențiale și girează practic această mascaradă denumită Pandemie, care o dată ce este validată în Germania, este îmbrățișată de către toată lumea.

-28 (30 voturi)
Maximilian Musat
26.09.2021, 19:36:22

sefa dsp Bucuresti a indemnat mai multepersoane sa nu se vaccineze iar daca acestea vor depune plangere o sa vedem de ce face declaratii politice !

-1 (3 voturi)
Maximilian Musat
26.09.2021, 19:40:45

Mortii sunt tot mascarada,Camelia ? de ce vrei mereu sa influentezi persoanele necunoscatoare si credule? Esti in vreun partid si vrei notorietate? Dar daca maine te imbolnavesti tu sau cineva din familie ce vei spune?...aduci argumente de doi bani in discutie !

+1 (5 voturi)
Camelia Sorescu
26.09.2021, 19:41:32

Cu alte cuvinte, vara se scade ciclul de amplificare al materialul genetic recoltat ca „proștii” să poată merge în concediu și să fie dresați timp de trei luni pe an similar cu câinele din experimentul lui Pavlov (condiționarea operantă), ca ulterior acestea să se crească iar o dată cu numărul mare de cazuri să se reintroducă restricțiile și să se pună presiune pe oameni, cu intenția de a-i face pe aceștia să cedeze și să meargă să se vaccineze. De aceea, în realitate, măsurile de lockdown, sunt tot atât de inutile precum certificatul verde. Chiar Ministrul Sănătății din Israel o spune, în timp ce crede că microfonul este oprit: https://www.timesofisrael.com/health-minister-on-hot-mic-some-covid-restrictions-are-to-incentivize-vaccines/ Oamenii sunt sub asediul unui război psihologic și nici măcar nu își dau seama. Gripe evidente, tipice și specifice în simptomatologie, efecte și urmări, au fost ridicate la rang de catastrofă umanitară iar acum oamenii au sfârșit prin a le supraestima și a avea impresia că iadul s-a dezlățntuit pe pământ. În realitate aceleași gripe dintotdeauna bântuie printre noi, de data aceasta însă cu concursul mediatizării, al accentuării anumitor cazuri și desigur cu falisifcarea numărului de morți și infectați. Cea mai vaccinată țară din lume, Israel, se pregătește să introducă a patra doză, în condițiile în care spitalele sunt pline de vaccinați internați și tot aceștia au parte de nenumărate efecte secundare.

-26 (28 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările