Şeful A.D.P. Sector 1, trimis în judecată pentru luare de mită. Alin Vieru cerea 10 la sută din valoarea contractelor pe care le încheia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Procurorii DNA-Craiova au chemat la audieri mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri

Alin Vieru, directorul ADP sector 1,  un funcţionar din subordinea sa şi un consilier local au fost trimişi în judecată de procurorii DNA fiind acuzaţi de luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este vorba de Maria Gagu, şef al Serviciului Juridic din cadrul A.D.P. Sector 1 Bucureşti, şi Viorel Chirvasă , consilier  în cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti.

Conform procurorilor DNA, în perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Alin Vieru, în calitatea menţionată mai sus, prin intermediul lui Alin Stoian, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme  plata unui procentaj de 10 % (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii  în favoarea beneficiarului A.D.P. sector 1.

Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiţii a contractului respectiv.

Ulterior, în baza acestei înţelegeri, inspectorul cu pricina a primit de la martor, pentru  directorul general al A.D.P. Sector 1 Bucureşti, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentând mita “corespunzătoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care şi-a însuşit cea de-a doua tranşă.

Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsă lunar, Alin Vieru  i-a spus  lui Alin Stoian să remită banii respectivi, fără nicio explicaţie, consilierului local Viorel Chirvasă.

"Fiind audiaţi, în prezentul dosar, inculpaţii Anca-Maria Gagu  şi Viorel Chirvasă cu intenţie, au făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora au fost întrebaţi, în contradicţie vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei", precizează DNA într-un comunicat.

Anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu Alin Stoian un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

"În prezenţa apărătorului ales, Alin Stoian  a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 

3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice" ma arată DNA în comunicat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite