Şeful CCR, de Ziua Justiţiei: Doresc o deschidere mai mare a Curţii. Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a transmis, de Ziua Justiţiei, că doreşte „o deschidere mai mare a CCR în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice”, explicând că „justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă”.

„În prima duminică din luna iulie aniversăm Ziua Justiţiei. Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale”, a transmis noul preşedinte al CCR, urându-le „mult succes tuturor profesioniştilor dreptului care contribuie, prin activităţile lor specifice, la o mai bună administrare a justiţiei”.

Marian Enache a mai explicat că, „în scopul creşterii calităţii actului de justiţie constituţională şi pentru o mai bună explicare a deciziilor Curţii, dar şi pentru ca instanţa noastră de contencios constituţional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice”, îşi doreşte „o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice”. 

„Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă. Aşa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna „să asculte politicos, să răspundă cu înţelepciune, să cântărească prudent şi să decidă imparţial”. La mulţi ani de Ziua Justiţiei”, a mai transmis preşedintele CCR. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite