Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Şeful CCR, de Ziua Justiţiei: Doresc o deschidere mai mare a Curţii. Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor

3
3 Jul 2022 16:51:40
Autor: Maria Dinu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a transmis, de Ziua Justiţiei, că doreşte „o deschidere mai mare a CCR în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice”, explicând că „justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă”.

„În prima duminică din luna iulie aniversăm Ziua Justiţiei. Această zi a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr.364 din 27 iunie 1994, pentru a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept, fiind şi un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor instituţionale”, a transmis noul preşedinte al CCR, urându-le „mult succes tuturor profesioniştilor dreptului care contribuie, prin activităţile lor specifice, la o mai bună administrare a justiţiei”.

Marian Enache a mai explicat că, „în scopul creşterii calităţii actului de justiţie constituţională şi pentru o mai bună explicare a deciziilor Curţii, dar şi pentru ca instanţa noastră de contencios constituţional să cunoască mai bine preocupările din domeniul celorlalte profesii juridice”, îşi doreşte „o deschidere mai mare a Curţii Constituţionale în raport cu celelalte autorităţi publice şi cu reprezentanţii tuturor profesiilor juridice”. 

„Justiţia vizează drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, precum şi interesele lor legitime, care trebuie garantate printr-o justiţie dreaptă. Aşa cum se exprima un mare gânditor, judecătorul trebuie întotdeauna „să asculte politicos, să răspundă cu înţelepciune, să cântărească prudent şi să decidă imparţial”. La mulţi ani de Ziua Justiţiei”, a mai transmis preşedintele CCR. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gyll
3.07.2022, 17:31:57

Tupeist fără rușine!

+2 (4 voturi)
detaxe Platitorul
3.07.2022, 21:18:04

Dupa moaca zici ca a fost boxer,a luat-o la nanau de s-a facut cat o gogoase!

0 (2 voturi)
Iulian Arion
4.07.2022, 06:50:49

Perpetuarea privilegiilor de casta de catre CCR, a condus la tensiuni puternice in societate. Cerem eradicarea acestor privilegii obtinute prin santajul razboiului civil in anii '90, imediat dupa abolirea regimului comunist. Marian, Reprezinta furturi, Sumele incasate de tine ca revolutionar cu merite deosebite la Vaslui. La Vaslui nu a fost revolutie. Nu exista merite. Tu esti un impostor. Marian, Esti avocat ajuns judecator pe cai oculte, uzurpand calitati ale altei profesii. Esti un uzurpator.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările