UPDATE Şeful DGA, acuzaţii grave la adresa Ministrului de Interne, Carmen Dan: „Trebuie să înceteze minciunile din minister”. Ce spune Mihai Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful DGA, Cătălin Ioniţă
Şeful DGA, Cătălin Ioniţă

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, transmite o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA, îl vizează pe el.

UPDATE Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă de prezentare a bilanţului instituţiei, că sunt nefondate criticile pe care ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a adus DGA vineri la prezentarea bilanţului MAI pe 2018.

„Am facut scrisoarea ca urmare a solicitarii colegilor mei. Vreau sa lamuresc toate problemele. Cand a fost vorba de mine, chestorul Ionita, am gasit de cuviinta sa respect etica si deontologia profesionala. Cand lucrurile prezentate in bilant s-au dus catre institutie, obligatiile mele sunt de a prezenta realitatea, de a veni in fata tuturor oamenilor si de a prezenta pe cifre, concret, cum stau de fapt lucrurile. Nu puteam sa tac, sa las lucrurile altfel decat sunt in realitate. Am fost surprins atata timp cand cifrele vorbesc de la sine, este in neregula sa lasam un mesaj negativ sa planeze asupra DGA”, a spus Ioniţă, luni, într-o conferinţă de presă cu alţi oficiali din DGA.

UPDATE Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat luni la acuzaţiile venite din partea şefului DGA.

„Când te comporţi ca şi cum instituţia ar fi a ta, e o problemă. Acum dl Ioniţă spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situaţia asta decât să-l las să spună ce consideră că are de spus? Niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluş la gura unui om care vrea să vorbească. De ce vorbeşte tocmai acum, este un semn de întrebare. Ce este trist pentru mine e că un ofiţer de carieră, care vorbeşte de onoare, îşi pune uniforma în cap în felul acesta”, a declarat, luni, Carmen Dan.

UPDATE În scandal intervine şi fostul premier Mihai Tudose, care la acea vreme i-a cerut demisia lui Carmen Dan şi o acuza pe aceasta, din nou, că a minţit despre acest fapt.

„Mincinoasă. Agresivă şi Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan!!!”, a scris el, pe Facebook.

Reacţia vine după ce Ioniţă a descris şi momentul din 2018, când susţine că a fost silit să îşi dea demisia de la Poliţia Română.

Scrisoarea vine în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a arătat nemulţumită de activitatea DGA, punctând că ministerul are nevoie de o instituţie de integritate, nu de un alt parchet. 

Potrivit Mediafax, „prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în dispută politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române. Iată, va prezint un raport înregistrat din dată de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord", arată Cătălin Ioniţă în scrisoarea deschisă.

„Că urmare a presiunilor făcute am început activitatea că Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a IGPR creau tensiuni permanente", mai spuns ofiţerul.

„Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, de asemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea DGPI, însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contra", mai spune Ioniţă.

Am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie 

„Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în SUA la misiunea ONU, spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia", arată Cătălin Ioniţă.

„Odată reîntors la DGA au continuat presiunile vizând schimbarea din funcţie a unor şefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre ameninţările pe care le-am primit au fost şi cele legate de înscenarea unui dosar penal la DNA, prezentarea tezei de doctorat că fiind plagiată înainte că orice organism de specialitate să se pronunţe", mai spune şeful DGA.

Chestorul principal de Poliţie Cătălin Ioniţă a declarat pentru Mediafax, că este un ofiţer de onoare. „Am înţeles să îmi fac datoria acolo unde atribuţiile de serviciu mă obligă să îmi fac datoria, însă lucrurile care s-au acumulat până în ziua de vineri şi care au culminat cu raportul de vineri înseamnă mult prea mult. O fac acum pentru că este implicată instituţia. Pentru că mesajele primite din partea colegilor mei sunt unele de disperare. Rolul e de a proteja etică şi integritatea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. (...) Trebuie să înceteze minciunile, manipulările şi mascaradă care se face în minister”, a spus oficialul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite