Şeful DIICOT nu exclude varianta ca fetele dispărute din Caracal să fie în viaţă. Victimele nu se află în curtea lui Dincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felix Bănilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Felix Bănilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri cu privire la cazul din Caracal că percheziţiile din curtea inculpatului au fost finalizate şi că victimele nu se află acolo. „Până nu avem informaţii certe că una sau ambele victime au fost omorâte, nu putem neglija varianta că ar fi în viaţă”, a declarat acesta. Acesta a spus că se caută dovezi concrete şi că anchetatorii nu se pot baza doar pe declaraţiile lui Dincă.

"Prioritar pentru noi este aflarea adevărului şi stabilirea lui prin probe temeince.  Nu neglijăm nicio pistă şi urmă orice pistă inclusiv din presă. Sunt foate multe informaţii care apar în spaţiul public. Procurorii noştri lucreză neîncetat din 27 iunie de când am fost sesizaţi.

Citeşte şi În plin scandal al crimelor din Caracal, Ministerul de Interne pune la punct procedura de premiere a angajaţilor

Cum funcţionează dispeceratele Poliţiei: Agentul este singur. Dacă merge la toaletă, o face cu uşa deschisă

Are competenţa necesară de a efectua urmăriri penale în aceste cauze. În materie de trafic de persoane şi minori. Avem şi omor calificat. La acest moment, nu putem neglija nicio versiune din anchetă. Ne dorim din tot sufletul să le găsim încă în viaţă", a declarat Bănilă.

Şeful DIICOT a explicat că în acest moment au loc cercetări pentru a stabili clar că cele două fete sunt decedate, aşa cum a declarat inculpatul.

„Sunt foarte multe informaţii care se vehiculează în spaţiul public, iar la acest moment nu putem neglija niciuna dintre variantele de anchetă. Sunt tatăl a două fete, mi-aş dori să găsim victimele în viaţă. Până nu avem informaţii certe că una sau ambele victime au fost omorâte, nu putem neglija varianta că ar fi în viaţă”, a mai declarat şeful DIICOT. „De la faţa locului au fost ridicate toate probele, cele care au putut fi identificate, au fost identificate. S-a stabilit prezenţa victimei de 15 ani atât în maşina, cât şi în casa inculpatului”, a spus acesta. Un fapt reiterat mai târziu: „S-a găsit ADN aparţinând victimei, dar nu pe fragmentele osoase găcite în acel cazan. Pe baza problelor ADN, s-a stabilit cu siguranţă prezenţa Alexandrei atât în locuinţa, cât şi în maşina inculpatului”, a subliniat şeful DIICOT.

„Nu neglijăm niciuna dintre versiuni, desfăşurăm cercetările luând în calcul ambelşe ipoteze: şi că fetele sunt în viaţă, şi că nu”, a spus şeful DIICOT.

Procurorul a făcut apoi câteva precizări legate de „butoiul” despre care s-a susţinut că ar fi putut fi folosit pentru incinerarea trupurilor celor două victime. „Element esenţial: vicitima e minor de 15 ani. admiţând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova şi m-am edificat şi am constatat că nu e un butoi, ci o sobă, un arzător artizanal. Nu are capace la ambele capete, este aşezat pe un pirostiu metalic, partea inferioară nu are capac, focul se pune dedesubt. funcţionează ca un arzător, ca o sobă improvizată”, a spus acesta.

„Referitor la prima victimă, suspectul a declarat că a aruncat-o în râul Olt, apoi în Dunăre. Apoi a devenit confuz, susţinând că a fost pe un drum lăturalnic în timp de noapte”, a mai spus Felix Bănilă.

Şeful DIICOT Felix Bănilă a anunţat miercuri că Gheorghe Dincă va fi testat cu aparatul poligraf, inculpatul dându-şi consimţământul în acest sens.

„Da, avem şi consimţământul dat de inculpat în acest sens, urmează să fie testat”, a spus Bănilă. „În primă fază inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor. În urma discuţii avute cu anchetatorii şi cu avocatul, a recunoscut. Ne punem şi noi întrebarea ce l-a făcut să recunoască: ţine de conştiinţa lui sau de modul în care înţelege să-şi construiască apărarea”, a spus acesta.

Nu avem indicii că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de persoane

Şeful DIICOT a reiterat că în acest moment nicio variantă nu este exclusă însă a subliniat că nu există indicii cum că ar fi acţionat împreună cu alţi suspecţi sau că ar face parte dintr-o reţea de trafic de persoane.

Şeful DIICOT Felix Bănilă a anunţat miercuri că procurorii au făcut verificări în Italia şi s-a constatat că Gheorghe Dincă nu a fost cercetat pentru nicio infracţiune.

„Se pare că a acţionat singur. Nu putem neglija nicio ipoteză, dar nu avem indicii că inculpatul ar face parte dintr-o reţea de trafic de persoane”, a spus şeful DIICOT.

„Desigur că am făcut verificări sub acest aspect. Nu putem neglija niciuna dintre versiunile de anchetă. Putem comunica faptul că am verificat şi am stabilit în mod cert că în perioada 2002-2008 dumnealui a avut reşedinţa în Italia. Din verificările pe care le-am făcut până acum, dar nu sunt finalizate în totalitate, se pare că inculpatul nu are interdicţie pe spaţiul italian şi nu a fost cercetat, suspect sau inculpat în vreo cauză pe teritoriul Italiei pentru nicio infracţiune”, a spus Bănilă.

Întrebat dacă există vreun indiciu că Dincă ar fi acţionat cu altcineva, Bănilă a spus că nu poate răspunde, fiind un detaliu care ţine de anchetă.

„Nu-mi cereţi detalii. N-aş vrea ca cineva să-şi ia informaţii din aceasta conferinţă de presă. Se pare că inculpatul a acţionat singur, dar nu putem neglija nici altă variantă”, a spus şeful DIICOT.

Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că suspectul nu a părăsit locuinţa joi,după ora 12.00 (după apelurile Alexandrei la 112). „Se pare că inculpatul nu a mai părăsit deloc domiciliul după ora 12:00”. 

Te-ar putea interesa şi:

Mesaj primit de Poliţie în cazul crimelor de la Caracal: „Faceţi ceva, Alexandra trăieşte, este în podul unei case la trei case distanţă de cea a lui Dincă“

Gheorghe Dincă ar fi făcut parte din anturajul unui traficant de persoane. Deputatul mitralieră, indicii despre ipoteza că fetele nu sunt omorâte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite