Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Şeful Jandarmeriei s-a încurcat în explicaţii cu privire la numărul de ore suplimentare trecute „din pix”. „Am considerat ca o limitare de bun-simţ”

14
19 Sep 2020 16:01:08
Autor: Ionuţ Mureşan
Col. Bogdan Enescu, şeful IGJR. Imagine: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române
Col. Bogdan Enescu, şeful IGJR. Imagine: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

Şeful Jandarmeriei Române, col. Bogdan Enescu, a declarat la Digi24 că a muncit mult mai multe ore suplimentare decât cele 900 în legătură cu care este suspectat că şi le-ar fi aprobat „din pix”. Colonelul spune că numai în luna martie şi-a trecut 153 de ore suplimentare, deoarece era stare de urgenţă, însă numărul real de ore petrecute la muncă a fost mult mai mare.

Şeful Jandarmeriei, Bogdan Enescu, s-a încurcat în explicaţii în timpul uneei intervenţii telefonice la postul de televiziune amintit.
 
Prima oară a spus că în luna martie, pe timpul stării de urgenţă, a trecut în evidenţă că a muncit 153 de ore suplimentare. A spus însă că numărul de ore trecute ca fiind petrecute la serviciu „în niciun caz nu reflectă realitatea”, mai exact numărul fiind mult mai mare.
 

Colonelul Bogdan Enescu s-a încurcat în cifre 

 
„Este o informaţie care nu are niciun temei real şi adevărul va ieşi la iveală. Vă spun aşa, cu titlu informativ, un singur amănunt: într-o singură lună, pe timpul stării de urgenţă, (…) au fost luate în evidenţă 153 de ore suplimentare. Acesta este cel mai mare număr de ore suplimentare. Sunt două elemente aici: timpul efectiv petrecut la muncă, pontajul, (…) şi orele suplimentare plătite care sunt în plafonul prevăzut de lege. Plafonul este de 360 de ore pe an”. 
 
Şeful Jandarmeriei a explicat că, din „bun-simţ”, a trecut doar 150 de ore suplimentare, asta deoarece se simţea constrâns să „nu forţeze nota”.
 
Aceste ore suplimentare (n.r. – cele 153) au fost în timpul unei luni, în timpul lunii martie în care a fost instituită starea de urgenţă. Şi în niciun caz nu reflectă realitatea, pentru că timpul petrecut la serviciu şi în exercitarea atribuţiilor de funcţionare este mai mare, însă am considerat ca o limitare de bun simţ şi tocmai pentru a nu dori să forţez nota în acest sens…m-am rezumat la această evidenţă”, a spus Enescu.
 
Întrebat dacă îşi trece conform propriei aprecieri numărul de ore suplimentare, Bogdan Enescu a răspuns: „Nu le pun cum cred eu, este o evidenţă întocmită de o structură din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei care se ocupă cu evidenţa acestor ore, nu numai în cazul meu, ci şi în cazul celorlalţi colegi”
 
Şeful Jandarmeriei Române a fost întrebat dacă le-a aprobat ore suplimentare celorlalţi doi colegi, Cătălin Sindile şi Constantin Florea: „Nu cunosc exact dacă s-a întâmplat aşa ceva. Având în vedere că  există  foarte multe situaţii de natură financiar-contabilă şi de natură a gestiunii fondurilor şi a credtelor bugetare pe care le gestionăm, o multitudine de documete pe care trebuie să le procesez, să le aprob, nu ştiu dacă există la acest moment asemenea documente şi asemena situaţii”. 
 

Cum şi-au aprobat „din pix” ore suplimentare şefii din Jandarmerie

 
Bogdan Enescu, actualul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile (cunoscut pentru reprimarea violentă a protestului din 10 augist 2018), fostul şef al Jandarmeriei şi şeful IJJ Dolj, Constantin Florea, ar putea da cu subsemnatul la DNA pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei, după ce şi-ar fi aprobat ore suplimentare pe are nu le-au muncit.
 
Bogdan Enescu, actualul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, fostul şef al Jandarmeriei şi şeful IJJ Dolj, Constantin Florea, ar putea da cu subsemnatul la DNA pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei, după ce şi-ar fi aprobat ore suplimentare pe are nu le-au muncit
 
Cei trei ar fi aprobat şi încasat ilegal contravloarea a sute de ore suplimantare fără să aibă acest drept, transmite Digi24, citând surse judiciare.
 
Prejudiciul s-ar ridica la 80.000 de lei ca urmare a consumării infracţiunii de uzurpare a funcţiei.
 
Ilegalităţile au fost constatate iniţial de Corpul de Control, iar ei vizaţi ar putea fi chemaţi la DNA în cursul săptămânii viitoare.
 
Sursele citate afirmă că doar actualul şef al Jandarmeriei şi-ar fi aprobat „din pix” 900 de ore, adică 40.000 de lei pe care i-a încasat pe nedrept.
 
Tot el ar fi aprobat şi orele suplimentare pentru ceilalţi doi, Cătălin Sindile şi Constantin Florea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Ionel Niculaie
19.09.2020, 16:07:30

Fiecare nas își are nasul! Poate-i povestește cineva destoinicului asta cum chiar șeriful penitenciarului Pitești a fost “decapitat” de tovaritchky săi!

-2 (6 voturi)
Andreas TSA
19.09.2020, 16:10:08

Fie si numai din priviri asa.. un baiat descurcaret domn‘ Bogdan. Nu e clar de ce il tot deranjam cu fazele astea marunte ca banii ca orele suplimentare ca de ce cum bla bla.. pai el asigura linistea tarii!! Si Arafat tot asa nu zicea el ca sa nu ne mai interesam cand baga manuta la milioanele de euro? Romania ❤️

-2 (12 voturi)
Sorin Constantin
19.09.2020, 16:33:25

@ Andreas..., jandarmul cel mare este militar, el nu prea a auzit de legislația muncii, care precizează că un angajat nu trebuie să lucreze mai mult de 2 ore, suplimentar peste cele 8 ore....Dar jandarmul cel mare este la stat, foarte rar se uită cineva la astfel de chestii, probabil că respectivul colonel a suprat pe cineva, care cineva a trimis un control de dărîmare și nu un control de îndrumare...Oare pe cine o fi supărat ? Poate niște jandarmi, cînd a fost starea aia neobișnuită, au bătut pe cineva, care era rudă, prieten cu un barosan actual,cotonogitul a procedat legal, s-o fi adresat cuiva care nu l-a băgat în seamă, cum se întîmplă, și gata controlul de nimicire, urmat de invitația la o discuție cu persoane corespunzătoare de la DNA...Dar de ce la DNA și nu la Parchetul Militar, dacă jandarmul cel barosan este militar ? Sîntem în România, și nu cercetăm aceste legi !!!

+1 (7 voturi)
Tomescu Tom
19.09.2020, 16:28:42

Știți vorba aia ... " Cine poate , oase roade ...cine nu ..nici carne macră " :)) Omu' are pixul ...este stăpânul pixului ... așa că poate dispune de pix oricum dorește mușchii lui ..... Multă carte nu se cere ... pix să ai ..și ai putere .. . Bine că nu a început numărătoarea orelor suplimentare ...de la Christos, încoace ... Seca PIB-ul României, la propriu ... doar numărând orele cu foarte mult bun simț ... :))))

+4 (6 voturi)
ion carutasul
19.09.2020, 16:42:36

153 de ore suplimentare intr-o luna .martie 2020 . Adica la 25 zile lucrate revin 6 ore suplimentare /zi . Ce daq facea casta 14 ore pe zi ?: Sa ne zica si noua fraierilor fara grade ,care ii platim leafa .

-3 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările