Şeful MAI, reacţie după cazul bărbatului convins de poliţişti să renunţe a se arunca în gol, cu un copil în braţe: „Au salvat două vieţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook / MAI
Imagine: Facebook / MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a referit la cazul bărbatului care a ameninţat că se aruncă de la etaj cu un copil în braţe, precizând că prin profesionalismul structurilor MAI din Bucureşti au fost salvate vieţile a doi oameni.

„Vestea care m-a bucurat şi despre care, din păcate, se vorbeşte puţin sau cred că nu s-a vorbit în spaţiul public este că astăzi, prin profesionalismul structurilor MAI din Bucureşti, am salvat viaţa a doi oameni. Astăzi, un bărbat cu un minor în braţe a ameninţat că se aruncă de la etajul opt al unui bloc de locuinţe din Bucureşti. Mobilizând structurile Ministerului Afacerilor Interne, am reuşit prin dialog să îl determinăm să renunţe la acest gest pe un bărbat de 32 de ani şi el şi copilul de patru ani şi jumătate sunt în siguranţă datorită profesionalismului de care au dat dovadă angajaţii MAI”, a declarat Bode, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Vineri, în jurul orei 11.00, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat, ce ţine un copil în braţe, se află la un etaj superior al unui bloc şi ameninţă că va sări în gol, a transmis Poliţia Capitalei.

Acolo s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti ai Secţiei 25 Poliţie şi salvatori din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

„A fost solicitat sprijinul negociatorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, care au ajuns la adresă în cel mai scurt timp. Negociatorii au intrat în dialog cu bărbatul de 32 de ani şi l-au determinat să renunţe la gest. Copilul a fost preluat în siguranţă şi se află împreună cu mama sa în evaluare medicală”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost condus la secţia de poliţie, fiind declanşate cercetări.

În cadrul acţiunii a venit în sprijin şi Serviciul Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite