Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, eliberat din funcţie după ce un condamnat la 12 ani de închisoare a fost eliberat din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Pruteanu a fost eliberat din funcţie
Mihai Pruteanu a fost eliberat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie de ministrul Afacerilor Interne, după ce Adrian Botez, condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a încercat să-l omoare pe interlopul Puiu Mironescu, a fost eliberat din greşeală din arest. În acelaşi caz mai sunt cercetaţi şase ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei.

În urma verificărilor dispuse în acest caz faţă de Mihai Pruteanu s-a luat măsura atenţionării.

Pruteanu a cerut însă eliberarea din funcţie, solicitare ce i-a fost aprobată de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Poliţia Română precizează că Mihai Pruteanu a fost numit ulterior, prin dispoziţie a lui Tobă, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Poliţia Română.

Pruteanu se afla la conducerea Poliţiei Capitalei de pe 15 mai 2013. Înainte, el a fost şeful Poliţiei Olt.

După aceleaşi verificări, s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă (SIRAP), Nelu Lupu, directorul SIRAP, Monel Ţugmeanu, şi directorul adjunct al SIRAP, Marian Dragomir.

De asemenea, vor mai fi cercetaţi şi un ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) nr. 1.

Un raport cuprinzând rezultatul verificărilor efectuate a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru sprijinirea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal deschis în cauză, mai precizează Poliţia Română.

Condamnat de instanţă la 12 ani de închisoare, eliberat de poliţişti

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, la arestul Poliţiei Capitalei a fost trimisă o minută de la Curtea Supremă în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare.

Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat.

Poliţiştii bucureşteni l-au căutat pe Botez pentru a-l reîncarcera, însă, până în prezent, acesta nu a fost găsit. Pe numele lui a fost emis un mandat european de urmărire.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum l-au scăpat poliţiştii pe interlopul „Ţâţă“, condamnat la 12 ani de puşcărie

Interlopul Adrian Marin Botez, din Piatra Neamţ, poreclit „Ţâţă“, a scăpat din arestul Poliţiei Capitalei, după ce trei subofiţeri au comis o gafă monumentală: în loc să-l mute în penitenciar, poliţiştii l-au eliberat, interpretând greşit decizia instanţei. Curtea Supremă îl condamnase pe interlop la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

 

Anchetă internă la Poliţia Capitalei după ce trei poliţişti l-au eliberat „din greşeală” pe interlopul Adrian Botez

Poliţia Capitalei a declanşat o anchetă internă după ce trei poliţişti de la Arestul Capitalei l-au eliberat din arestul preventiv pe interlopul Adrian Botez, condamnat în urmă cu două zile la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite