Şeful SRI, primit de Maia Sandu la Chişinău. Discuţii despre reforma sectorului de securitate din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu împreună cu Eduard Hellving FOTO: Preşedinţia Republicii Moldova
Maia Sandu împreună cu Eduard Hellving FOTO: Preşedinţia Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova l-a primit pe Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii, într-o vizită de lucru la Chişinău, conform unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială din Republica Moldova.

Maia Sandu a discutat împreună cu directorul SRI despre opţiunile de reformă a sectorului naţional de securitate. Dialogul a abordat subiectele care, în prezent, se află în atenţia întregii regiuni: nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste şi cibernetice, a radicalizării şi dezinformării.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat obiectele de securitate ale serviciilor moldovene de informaţii, şi anume: transparentizarea activităţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securităţii naţionale, creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile responsabile de securitatea spaţiului informaţional al ţării şi cooperarea regională şi internaţională eficientă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite