Şeful de tren filmat fără mască de protecţie a fost retrogradat şi nu va mai intra în contact cu călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controlorul de tren fără mască a fost retrogradat FOTO Digi24
Controlorul de tren fără mască a fost retrogradat FOTO Digi24

Şeful de tren care a fost filmat pe ruta Bucureşti – Constanţa în timp ce nu poartă mască a fost retrogradat profesional, aşa încât să nu mai intre în contact cu călătorii, şi a fost trecut pe un post inferior, cu salariul diminuat corespunzător, în urma cercetării interne făcute de CFR Călători.

„CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca şeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător”, a transmis, marţi, compania feroviară, într-un comunicat de presă.

De asemenea, din funcţia de şef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane, iar salariul i-a fost diminuat corespunzator.

„CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. Masca de protecţie este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât şi pentru călători. Orice abatere de la această regulă va fi sancţionată ferm  conform reglementărilor în vigoare. În plus, purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare”, a precizat sursa citată.

Potrivit unor imagini difuzate de Digi 24, conductorul dintr-un tren care circula pe ruta Bucureşti-Constanţa a fost filmat fără mască de protecţie, deşi aceasta este obligatorie în mijloacele de transport în comun.

„Cine a declarat pandemia în ţara asta? E declarată cumva pandemia în ţara asta şi eu nu ştiu? În România, Ministerul Sănătăţii nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesaţi. Deci nu faceţi nişte afirmaţii care nu le înţelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătăţii. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie”, a afirmat controlorul.

Întrebat de către călătorul care-l filma de ce purtăm atunci măştile de protecţie, controlorul a afirmat: „De proşti, de aia, că nu le purtăm de deştepţi, că dacă le purtam de deştepţi...”.

Poliţiştii au anunţat că bărbatul respectiv a fost invitat să se prezinte la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, fiind amendat cu suma de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite