Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Şi-a tratat contracţiile cu ierburi legale

0
6 Feb 2010 21:00:22
Autor: adevarul
Cătălina Teodorovici a fost salvată în ultima clipă
Cătălina Teodorovici a fost salvată în ultima clipă

Cătălina Teodorovici (26 de ani), însărcinată în luna a şaptea, a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţe, după ce a fumat ţigări de la magazinele de vise ca să scape de dureri Tânăra, care trebuie să nască o fetiţă peste două luni,  a încercat să scape de durerile provocate de sarcină cu ţigări Black Out, fabricate din prafurile cumpărate de la weed shop.

„Soţul meu era plecat de acasă şi nu mai puteam să stau aşa. Mă luase răul de la sarcină. Am coborât la magazinul weed shop de lângă mine şi am cerut nişte ierburi. Am fumat cinci ţigări şi am început să ameţesc mai tare, parcă nu mai ştiam ce este cu mine", a povestit Cătălina. Gravida a ajuns ieri-dimineaţă la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" din Iaşi.

Internată la toxicologie

„Pentru prima dată a fost tratată în Unitatea de Primire Urgenţe o gravidă de 26 de ani intoxicată cu astfel de substanţe. A luat produsele de la weed shop cu intenţia de a ameliora durerile produse de sarcină. După ce a fost evaluată de medicul obstretician, pacienta a rămas internată în Secţia de Toxicologie", a explicat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe de la „Sf. Ioan".

Ieşeanca mai susţine că s-a drogat cu ierburi legale pentru că a început să aibă atacuri de panică.

„Îmi e frică să nu mă doară la naştere, să pierd sarcina. Medicul mi-a zis că nu am voie să iau calmante. Nu ştiam că-mi fac rău ţigările ", a mai spus Cătălina cu lacrimi în ochi.

Potrivit medicilor, produsele etnobotanice consumate de gravide pun în pericol şi viaţa bebeluşilor. „Substanţele trec prin placentă. Orice drog consumat face rău şi copilului. Se poate ajunge la malformaţii", a declarat Maria Stamatin, medic la Maternitatea „Cuza Voda" din Iaşi.

Alţi cinci ieşeni au mai ajuns până ieri la Spitalul de Urgenţe din cauza ierburilor legale. Doi dintre pacienţi sunt studenţi. Toţi beneficiază de suport psihologic. Ultimul pacient este un tânăr de 18 ani care a fost adus aseară în comă, chiar de tatăl lui, după ce a consumat produse etnobotanice.

Ierburile ucid în Capitală

La Bucureşti, Andrei Corneliu Băran (17 ani) a fost găsit mort, acum şase zile, într-o garsonieră din Calea Moşilor. Băiatul consuma droguri din magazinele de vise şi a decedat în urma unui edem pulmonar provocat de o intoxicaţie. Adolescentul se lăsase de şcoală şi locuia cu un prieten.

„Era un dute-vino la ei în casă, veneau zilnic mai mulţi tineri în vizită. Nu e normal ca un adolescent să locuiască singur, prea multă libertate l-a ucis", ne-a spus unul dintre vecini. Elena Irimia


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările