Şoferii nu vor mai fi amendaţi dacă nu vor avea la ei asigurarea RCA în format fizic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii nu vor mai fi amendaţi de Poliţia Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliţei RCA FOTO enlightenm
Şoferii nu vor mai fi amendaţi de Poliţia Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliţei RCA FOTO enlightenm

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  intenţionează să modifice alin. (11) de la articolul 10 din cadrul Normei RCA nr.20/2017 astfel încât şoferii să nu mai fie amendaţi de Poliţia Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliţei RCA, în ciuda faptului că şi-au respectat obligaţia legală de încheiere a asigurării.

ASF va lua această decizie în urma unor propuneri transmise către Grupul de lucru responsabil de modificarea normei RCA, au declarat pentru „Adevărul” surse din piaţă care au mai adăugat că, cel  mai probabil, hotărârea finală va fi luată în luna septembrie. 

Reamintim că, din pricina actualei formulări, şoferii sunt amendaţi de Poliţia Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliţei RCA, în ciuda faptului că şi-au respectat obligaţia legală de încheiere a asigurării.

Amenzile îi costă pe şoferi între 1.000-2.000 lei şi sunt însoţite şi de reţinerea certificatului de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite