Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Şoferii începători ar putea pierde mai uşor permisul auto

0
21 Sep 2018 12:29:05
Autor: Florinela Iosip
Şoferii începători ar putea pierde mai uşor permisul auto. FOTO: Arhivă
Şoferii începători ar putea pierde mai uşor permisul auto. FOTO: Arhivă

Conducătorii auto care se află în primul an de la obţinerea permisului de conducere ar putea să aibă suspendat mai uşor dreptul de a conduce o maşină, dacă va fi aprobat un proiect de act normativ, ce a fost pus recent în dezbaterea senatorilor, scrie avocatnet.ro.

 Modificările privind suspendarea permisului de conducere se regăsesc în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.95/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul de act normativ a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, iar pentru a se putea aplica, acesta are nevoie de aprobarea Parlamentului, a şefului statului şi de publicarea în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Schimbările propuse în document vizează persoanele care au obţin permisul auto de mai puţin de un an, mai exact, suspendarea dreptului acestora de a conduce un autovehicul. Concret, potrivit propunerii legislative, şoferii începători vor putea pierde mai uşor dreptul de a conduce o maşină, şi anume la cumularea a 12 puncte de penalizare, nu la cumularea a 15, aşa cum este în prezent.

În momentul de faţă, legislaţia rutieră stabileşte că suspendarea dreptului de a conduce o maşină este dispusă tuturor şoferilor, la cumularea a 15 puncte de penalizare, de către “şeful poliţiei rutiere din judeţul sau municipiul Bucureşti care îl are în evidenţă pe titularul permisului de conducere”.

Aşadar, în acest moment nu se ţine cont de experienţa fiecărui şofer în parte, dreptul de a conduce o maşină suspendându-se la cumularea a 15 puncte de penalizare, aceasta fiind singura condiţie pentru suspendare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările