Şpagă în sex pentru domnul judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Valentin Popescu cerea de la justiţiabile recompense sexuale
Judecătorul Valentin Popescu cerea de la justiţiabile recompense sexuale

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani a luat mită constând într-o partidă de sex de la o femeie - cu 23 de ani mai tânără decât el - al cărei proces îl judeca. Magistratul Valentin Popescu (56 de ani) a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, după ce a făcut sex cu o justiţiabilă pe care o judeca.

Agenţii SRI le-au ascultat discuţiile telefonice ale celor doi amanţi şi i-au urmărit la motelul unde s-a dat „şpaga".

Citiţi şi:

Judecătorul Anghel ţinea şpaga într-o casă închiriată

„I-am spus lui Popescu Valentin că nu am bani de avocaţi, că nu mai pot lipsi de la serviciu, iar acesta a lăsat să se înţeleagă că dacă accept să am raporturi sexuale cu el o să mă ajute ca acţiunea de partaj să se termine mai repede şi în favoarea mea, motiv pentru care am şi acceptat să întreţin relaţii sexuale cu acesta", şi-a început declaraţia, dată la DNA, Daniela Tincă, fostă Silvestru (33 de ani).

Judecătorul Popescu avea spre soluţionare procesul de partaj 10425/278/2009, deschis de Daniela împotriva fostului soţ, Dobrin Silvestru. Cei doi foşti soţi voiau să împartă bunurile dobândite în timpul căsătoriei: un apartament în localitatea Lupeni-Hunedoara, termopanele, mai multe obiecte de mobilier, boilerul, DVD playerul, aragazul cu butelie şi maşina de spălat.

„Agăţată" de jandarm

Magistratul a prins-o în mreje pe femeie  cu ajutorul jandarmului care păzea sala de judecată. La primul termen, în ianuarie 2010, după ce a amânat procesul, magistratul a trimis jandarmul să ceară numărul de telefon al reclamantei. Daniela a povestit procurorilor că propunerea a fost făcută de la prima discuţie: „M-a făcut să înţeleg că mă va ajuta ca procesul să dureze mai puţin şi să se termine în favoarea mea, dacă o să-i accept avansurile şi am să întreţin raporturi sexuale cu el."

Vinul roşu a destins atmosfera

În prima parte a lunii februarie, judecătorul - după ce i-a dat câteva sfaturi cu privire la documentele  care trebuie depuse în dosar - a vrut să fie recompensat pentru ajutorul său.

„Aleg eu un loc. Aveţi încredere, nu?... Îmi daţi un bip numai şi eu vă spun unde", îi explica Popescu. La 5 februarie 2010, cei doi s-au văzut în faţa Judecătoriei Petroşani, iar magistratul a poftit-o în maşina sa, un Volkswagen Passat.

Prima oprire a fost la un magazin unde judecătorul a cumpărat o sticlă de vin roşu. Următoarea oprire - motelul „La Răscruce" din Petroşani. Popescu s-a dus singur la recepţie, pentru a închiria o cameră şi a luat cheile. „În camera de motel am întreţinut raporturi sexuale cu Popescu Valentin, la iniţiativa acestuia şi am discutat despre problema mea", a mai povestit Daniela.

„Nu am condiţionat-o în niciun fel"

La următorul termen de judecată, la 17 februarie 2010, Valentin Popescu a rămas în pronunţare şi a dat dreptate amantei sale. Audiat la DNA, judecătorul a recunoscut că „s-a întâlnit" o dată cu Daniela, dar nu a mai reţinut dacă înainte sau după pronunţarea sentinţei.

„Nu am condiţionat-o în niciun fel. Soluţia părţii nu a  fost influenţată în niciun fel, întrucât am luat act de tranzacţia părţilor", a arătat acesta. Potrivit interceptărilor telefonice, judecătorul a mai întrebat-o pe femeie dacă vrea să repete aventura, dar aceasta l-a refuzat. 

S-a autojudecat pentru un imobil

Valentin Popescu a fost arestat la 30 martie 2010, fiind acuzat de şase infracţiuni de corupţie: luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi încheiere de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia.

Principalele acuzaţii: a achiziţionat prin interpuşi un apartament, care avea un litigiu civil pe care chiar el îl soluţiona şi şi-a traficat influenţa în soluţionarea proceselor, în schimbul unor foloase necuvenite, asupra unor magistraţi de la Judecătoria Petroşani, Tribunalul Petroşani şi Curtea de Apel Alba Iulia. Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea lui Valentin Popescu la trei ani de închisoare cu executare. Judecătorul a  declarat recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

„Mi-e dor de ceva, drăguţo"

Valentin Popescu a fost arestat la 30 martie 2010



Judecătorul Valentin Popescu stabileşte cu Daniela Tincă detaliile întâlnirii.

4 februarie 2010

Valentin Popescu: Îmi daţi un bip numai şi eu vă spun unde. Aci lângă Judecătorie mă aşteptaţi că eu vin cu maşina, ies din curte, vă iau şi mergem.

Daniela Tincă: Bine.

V.P.: De regulă ce serviţi, un vin sau o tărie?

D.T.: De obicei, nu...

V.P.: Păi, bine, bine, dar ceva acum... dacă mergem şi noi să...


D.T
.: Normal.

V.P.: Nu stăm să ne uităm unul la altul.

D.T.: Normal. O să vedem atunci, nu ştiu ce să zic.

V.P.: Păi, iau un vin roşu, nu?


D.T.: Normal.

V.P.: Şi ceva tărie?

D.T.: Nu, nu.

V.P.: Nu merge. No, bine. Sper să fiţi îndrăzneaţă cu mine, nu sunteţi ca la birou aici, nu?

D.T.: Nu ştiu. Sper că da.

V.P.: Păi, trebuie să fim îndrăzneţi, că altfel ce facem?!

D.T.: ...(râde)... Nu ştiu.

V.P.: No, bine. Sărut mâna. Numai bine.

Valentin Popescu o învaţă pe Daniela Tinca cum să facă actele pentru proces şi-i spune că-i este dor de „ceva".

15 februarie 2010

Valentin Popescu: Ce schimb eşti?

Daniela Tincă: Doi.

V.P.: Doi. Deci, miercuri (17 februarie 2010, când avea termenul de judecată-n.r.) vii atunci de dimineaţă, că o să te iau repede, ca să prinzi schimbul doi.

D.T.: Da, mersi, mersi, că-mi porţi de grijă.

V.P.: Ai făcut?

D.T.: Astăzi am să fac cererile astea, ce mi le-ai spus.

V.P.: Să le faci, şi pe la 8.30 când soseşti, îmi dai un bip ca să cobor să-ţi dau aia, hârtia, sentinţa. Să plăteşti şi taxa aia ce ţi-am zis.

D.T.: Aia de timbru... de 2.400, nu?

V.P.: Aia şi astălaltă pentru definitivare de doi lei.

D.T.: Aşa, da, da, sigur.

V.P.: Şi timbru judiciar... Mi-e dor de ceva...

D.T.: ...(râde)...

V.P.: Ţie nu?

D.T.: Eu ştiu... Aşa, de Ziua Îndrăgostiţilor.

V.P.: Păi, da.

D.T.: Păi, da.

V.P.: Poate săptămâna viitoare, când iar eşti schimbul unu, o facem mai lată, drăguţo.

D.T.: Mda, probabil.

V.P.: No, bine. Atunci te aştept miercuri.

Valentin Popescu a fost arestat la 30 martie 2010
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite