Eveniment

articolul anterior articolul urmator

A doua zi în stradă pentru unionişti, după o noapte în cort; liderul lor anunţă „adunare generală” la ora 16.00

10
23 Oct 2016 10:45:55
Autor: Cristian Delcea
Noapte albă pentru unionişti în Piaţa Universităţii. FOTO: Facebook George Simion
Noapte albă pentru unionişti în Piaţa Universităţii. FOTO: Facebook George Simion

Tinerii care militează pentru unirea Basarabiei cu România aşteaptă duminică asumarea de către partide a unirii ca proiect de ţară, liderul lor, George Simion, anunţând "adunare generală" pentru ora 16.00. Peste 100 de persoane au rămas pe timpul nopţii în corturile instalate lângă fântâna de la Universitate.

UPDATE Traian Băsescu este de părere că viitorul Parlament ar trebui să-şi asume, la începutul noului mandat, adică în prima parte a anului viitor, proiectul Unirii. Fostul preşedinte s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii unioniştilor care au defilat ieri prin centrul Bucureştilui. Aceştia se află acum la sediul ALDE şi urmează să meargă pe la sediile tuturor partidelor importante pentru a discuta despre implicarea politică a României în acest proiect.

UPDATE Liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion, are programate întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare. De la ora 12.00, George Simion discută cu delegaţia PMP, alcătuită din Traian Băsescu, Eugen Tomac şi Dorel Onaca. La ora 13, liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012” va fi primit de către Daniel Constantin.

La sediul central al PSD, unioniştii vor fi primiţi la ora 14, de către senatorul Ecaterina Andronescu. Ultimele două întâlniri, sunt programte cu USR şi PRU de la ora 17, respectiv 18.

La ora 10, George Simion a mers şi la sediul central al PNL, din Aleea Modrogan, însă liderii liberali nu erau prezenţi în sediu. PNL încă nu a anunţat o poziţie oficială privind negocierile cu unioniştii.

George Simion, liderul grupului de tineri rămaşi peste noapte în Piaţa Universităţii, a venit cu explicaţii cu privire la provenienţa corturilor, întrucât pe reţelele de socializare s-a pus întrebarea cum se face că acestea sunt identice? Acest fapt a dat naştere unor suspiciuni cu privire la caracterul spontan al mişcării.


„Pe un drum anevoios (prima oară au ajuns la Iaşi, api la noi la sediu), le-am primit şi am zis că, în afară de marşul clasic vom face şi un sit-in (ăsta e cuvântul de prin vest) la Universitate. Iată veni ziua marşului, iată-ne pe noi într-o coloană mare, doar că jandarmii (sau alţii care comandă jandarmii - şi nu mă refer la Cioloş!) au avut alte planuri. Maaaaare lucru cred ei că au obţinut târându-ne, rupându-ne hainele şi amendându-ne....Noi ne-am luptat cu comuniştii în Moldova, nu ne speriem aşa uşor!”, scrie Simion.

Acesta a mai anunţat că pe parcursul nopţii nu au existat incidente cu jandarmii trimişi să-i păzească în Piaţa Universităţii. Simion a mai detaliat şi programul zilei de azi: în jurul prânzului, reprezentanţii unioniştilor vor începe un periplu pe la sediile partidelor: la ora 12.00 se vor întâlni cu cei de la PMP, la 13.00 vor fi la sediul ALDE iar la 17.00 vor dialoga cu reprezentaţii Uniunii Salvaţi România.

Reprezentanţii câtorva asociaţii de revoluţionari şi-au declarat sprijinul faţă de ideea unionistă şi au anunţat că revoluţionarii se alătură manifestaţiei.

„La ora 16:00, dăm ADUNARE GENERALĂ. Ne regrupăm, ne schimbăm hainele şi ne dregem glasurile pentru a face Unirea”, a anunţat George Simion.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

ddutz2013
23.10.2016, 11:07:06

Asta e provocare, reteta FSB rus, vajnicul continuator al KGB. Sunt provocatori de joasa speta cei care agita corturile la Universitate. Dodon are nevoie de scandal pe unionism. Va avea un atu in plus la Chisinau, care curand se va scrie Kisinew. Provocatorii trebuiesc ignorati.

+1 (7 voturi)
Jean Maurer
23.10.2016, 11:41:10

Nu stiu daca este provocare FSB, dar cert este ca realipirea teritoriala a Basarbiei, Bucovinei sau Moldovei la Romania nu se va produce cu 2-3 mii de demonstranti ametiti. Aceste demonstartii sunt total inutile si cred ca au scopul unei diversiuni pentru a distrage atentia de la alte probleme cu care se confrunta Romania sau decizii nepopulare ce se pregatesc pentru viitor. Modificarea granitelor actuale, in general, este un subiect care nici UE nu-l agreaza.

+2 (6 voturi)
jan11
23.10.2016, 11:49:08

Bravo George,asa te vrem,hotarat si plin de energie,cu mintea limpede si drumul clar.Si Bunul Dumnezeu sa ajute Romania si pe noi toti.

0 (8 voturi)
Vlas Alexandru
23.10.2016, 11:50:00

Si eu imi doresc unire, fara indoiala. Insa aici nu e deloc filmul meu. Toate corturile sunt la fel, e clar ca aceasta actiune e calculata din timp. Desi, aparent e un protest impotriva Rusiei, treaba pare dictata de la Moscova. Instabilitatea politica e mai importanta a decat orice gand al unirii.

+3 (7 voturi)
De ieri - de azi
23.10.2016, 12:14:44

Primii români care au avut parte de “binefacerile” colectivizărilor forţate au fost moldovenii din Transnistria. S-au lămurit însă repede că între promisiunile propagandei sovietice şi realitate este o diferenţă uriaşă. Şi s-au opus, atât cât au putut. Dar au fost supuşi unui regim de teroare, mulţi dintre ei fiind deportaţi în ţinuturile îngheţate ale Rusiei sovietice sau au fost exterminaţi în propria lor ţară. Cu toate acestea au luptat – şi lupta lor nu trebuie uitată: https://deieri-deazi.blogspot.ro/2014/09/marturii-din-transnistria.html

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările