A fost numit un nou şef la cârma Autorităţii Naţional Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANSVSA are un nou şef FOTO: Botoşăneanul.ro
ANSVSA are un nou şef FOTO: Botoşăneanul.ro

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor are un nou şef: medicul veterinar botoşănean Ovidiu Airimiţoaie, au declarat surse oficiale pentru adevarul.ro.

Ordinul de numire a lui Ovidiu Airimitoaie urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Airimiţoaie a ocupat funcţia de director adjunct în cadrul DSVSA Botoşani. Totodată, acesta a ocupat funcţia de secretar general în cadrul ANSVSA, odată cu numirea lui Mihai Ţurcanu, cel care nu se mai află la cârma instituţiei începând de ieri.

În urma scandalului izbucnit în jurul cărnii de curcan din Germania, preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu, nu se mai află la conducerea Autorităţii. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de managementul Autorităţii pentru Siguranţa Alimentelor în repetare rânduri, dar a subliniat de fiecare dată că ANSVSA este o problema pe care trebuie să o rezolve ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În timpul şedinţei de Guvern de miercuri şi Constantin, rezervat până atunci, a avut o atitudine critică la adresa conducerii Autorităţii Sanitar Veterinare, observând comunicarea defectuoasă a instituţiei în scandalului laptelui, izbucnit în urmă cu o săptămână.

Şi premierul a reproşat instituţiei deficienţele de comunicare publică, arătând că fără un management al declaraţiilor, „riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nu mai putem consuma nimic”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite