A murit sau nu spiritul civic în România? Aţi ieşi în stradă pentru a apăra democraţia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza din Europa
Criza din Europa

Se împlinesc 22 de ani de la declanşarea revoluţiei de la Timişoara, când oamenii, mai ales tinerii, au ieşit în stradă pentru libertate şi democraţie.

Astăzi, când democraţia este pusă în pericol de comasarea alegerilor, nimeni nu protestează. Anul 2011 a fost un an al protestelor în întreaga lume. Peste tot, oamenii au protestat faţă de eşecul conducerii tradiţionale şi faţă de vulnerabilitatea instituţiilor. Faţă de politicienii care nu pot vedea mai departe de următoarele alegeri şi refuză să facă alegerile grele. Din acest motiv, revista „Time" a acordat titlul „Omul anului" unui personaj colectiv: protestatarul.

De ce în România oamenii nu protestează faţă de acest atac brutal la democraţie pe care îl comite PDL prin comasarea alegerilor? Să ne amintim că protestele din 1990 din Piaţa Universităţii, faţă de trucarea alegerilor, chiar dacă nu au schimbat faţa politicii, au schimbat mentalitatea românilor, care au înţeles că trăiesc într-o ţară liberă şi trebuie să-şi apere drepturile şi libertăţile. Ce s-a întâmplat cu noi în aceşti ani? Este spiritul civic răpus de criză, sau este deja înfrânt de prea multele abuzuri pe care actuala putere le-a comis?


Citeşte aici continuarea şi spune şi tu: Ai ieşi în stradă pentru a apăra democraţia?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite