Aberaţiile pandemiei: COVID-19 e provocat de o bacterie „hrănită“ de reţelele 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Shutterstock
Sursa Shutterstock

Perioada pandemiei a fost marcată, mai mult decît oricând, de teoriile conspiraţiei. Invocând date statistice, studii şi relatări fără relevanţă neapărat în problema abordată, opinia publică e bombardată cu informaţii şi trebuie să discearnă ce este adevărat şi ce nu. O astfel de teorie care circulă pe reţele de socializare este un mesaj tradus prost din italiană care susţine că COVID-19 este provocată de o bacterie, nu un virus.

Un text tradus prost din italiană circulă pe reţele de socializare, mai ales pe WhatsApp, în care se susţine ideea că medicii italieni ar fi descoperit că boala Covid-19 este provocată de o bacterie de fapt, nu de un virus, deşi comunitatea medicală a stabilit clar şi fără dubiu că maladia este provocată de virusul SARS-COV-2.

Amestecând informaţii din studii ştiinţifice clare şi din observaţii ale medicilor referitoare la modul în care infecţia afectează corpul uman, textul induce ideea că datele clare asumate de comunitatea ştiinţifică sunt o minciună promovată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care vede această pandemie drept o afacere, în interesul unui presupus guvern mondial.

Mai mult, este adusă din nou în discuţie aberaţia potrivit căreia ar exista o legătură între Covid-19 şi noile reţele de comunicaţii în standard 5G, ale căror radiaţii electromagnetice ar ameliora presupusa bacterie, iar astfel infecţia ar duce la deces din cauza inflamării ţesuturilor şi a scăderii dramatice a oxigenării sângelui. 

Imagine indisponibilă

Faptul că aceste mesaje nu oferă nicio sursă clar identificabilă a informaţiilor, cum ar fi un link spre site-ul unei instituţii, un studiu publicat oficial sau măcar către un material de presă este un indiciu că avem de-a face cu o manipulare.

Deasemenea, pe lângă faptul că textul scris cu greşeli şi prost tradus, îndemnul de a distribui către cât mai multe persoane mesajul este un alt indicator că avem de-a face cu o campanie de dezinformare.

Pe aceeaşi temă: 

Teoriile adevăratei conspiraţii în Marea Britanie şi vinovaţii de pandemie: chinezii, evreii şi musulmanii

Când teoriile conspiraţiei sunt mai mult decât nişte idei trăsnite. Avertismentul experţilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite