Academia SRI îşi reclamă opt doctori pentru plagiat: printre ei, un fost şef Antitero şi un fost şef SPP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a depus la CNATDCU opt noi sesizări de plagiat care vizează teze de doctorat susţinute în această instituţie aflată în subordinea SRI.

Dintre cele opt sesizări, depuse la începutul acestei luni, patru se referă la tezele unor foşti ofiţeri superiori din SRI, două vizează foşti ofiţeri superiori din SPP, iar alte două - un om de afaceri şi un fost vicepreşedinte ANAF.

„Cele mai cunoscute nume de pe această nouă listă de prezumtivi plagiatori sunt Sorin Gabriel Cozma, fost şef al Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI, care a trecut în rezervă în vara lui 2017, şi Gabriel Naghi, care a fost şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în perioada decembrie 2000 - decembrie 2005”, scrie PressOne.

Cinci dintre cele cele opt lucrări asupra cărora planează suspiciuni de plagiat au fost susţinute în 2010, primul an în care la ANIMV s-au acordat titluri de doctor, iar alte trei au fost susţinute în 2011. „De altfel, mai mult de jumătate dintre tezele de doctorat susţinute în 2010 la Academia SRI ridică suspiciuni de plagiat (9 din 16 teze)”, susţine sursa citată.

Până în acest moment, 85 de persoane au obţinut titlul de doctor în Informaţii şi Securitate Naţională la Şcoala Doctorală a Academiei SRI, şi asupra a nu mai puţin de 20 de teze ar plana suspiciunea de plagiat, adică 23,5% din total. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite