UPDATE Patru români au murit într-un accident groaznic în Ungaria. Microbuzul lor a intrat într-un camion FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un microbuz românesc a lovit din spate un camion, cinci persoane au rămas blocate în microbuz, iar un bărbat a fost propulsat din autovehicul. FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu
Un microbuz românesc a lovit din spate un camion, cinci persoane au rămas blocate în microbuz, iar un bărbat a fost propulsat din autovehicul. FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu

Cinci persoane au decedat marţi, într-un accident în care au fost implicate un microbuz românesc şi alte câteva vehicule pe autostrada M1 din Ungaria, relatează MTI.


GALERIE FOTO

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către autorităţile ungare cu privire la un accident rutier produs la data de 19 octombrie 2021, în zona localităţi Bábolna, judeţul Komarom-Esztergom, în care a fost implicat un autovehicul înmatriculat în România. 

Potrivit datelor preliminare obţinute de către reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, patru cetăţeni români au decedat, iar un alt cetăţean român a fost rănit şi internat într-o unitate medicală din zonă, pentru a-i fi acordată asistenţă medicală.

Cea de a cincea persoană decedată ar avea o altă cetăţenie decât cea română. Ancheta autorităţilor ungare cu privire la acest accident este în desfăşurare. 

„MAE informează că o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei, compusă din consul şi ataşatul pentru afaceri interne, s-a deplasat la unitatea medicală pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a obţine informaţii suplimentare. Reprezentanţii ambasadei au efectuat demersurile specifice pentru identificarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier şi notificarea familiilor persoanelor decedate şi a cetăţeanului român spitalizat. Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile ungare şi cu familiile victimelor accidentului, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, la cerere, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de eliberarea certificatelor de deces şi repatrierea trupurilor neînsufleţite ale persoanelor decedate”, au transmis cei de la MAE. 


UPDATE Microbuzul care a fost implicat în accident este înmatriculat în judeţul Harghita. Membrii unui grup de Facebook din Odorheiul Secuiesc susţin că şoferul microbuzul erau de la ei din oraş. De asemenea, se pare că şi ceilalţi ocupanţi ai microbuzului erau din Odorheiul Secuiesc. 

Pe grup a apărut şi o înregistrare video de la faţa locului, făcută de un şofer care circula pe autostradă. Se poate vedea numărul de înmatriculare a microbuzului: HR XX XXX.  

Una dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa locuia în Germania. El venise în România să participe la înmormântarea fratelui său, povesteşte o altă persoană pe grupul de socializare.


Una dintre femeile decedate era originară din Sovata, a scris într-un comentariu chiar o rudă.

Accident Ungaria Foto MTI

SURSA FOTO MTI
 

Grav accident marţi pe autostrada M1 în direcţia Győr, lângă localitatea Bábolna. Mai multe persoane au fost rănite, drumul fiind închis la toată lăţimea sa – a anunţat în primă fază Inspectoratul de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom pe site-ul poliţiei ungare. 

Purtătorul de cuvânt al direcţiei judeţene pentru situaţii de urgenţă, Mihály Sebestyén Varga, a declarat agenţiei ungare de presă MTI că un microbuz românesc a lovit din spate un camion; cinci persoane au rămas blocate în microbuz, iar un bărbat a fost propulsat din autovehicul. 

Informaţiile au fost destul de neclare în ceea ce priveşte naţionalitatea celor decedaţi în accident. Însă, mai târziu, potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Komárom-Esztergom, cele cinci persoane care călătoreau într-un vehicul - două femei şi trei bărbaţi – au decedat pe loc. 

De asemenea, un bărbat în jur de 50 de ani care a suferit o leziune la cap a fost transportat la spitalul din Győr, starea lui este stabilă – au adăugat autorităţile ungare. 

Accident în Ungaria FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu

SURSA FOTO  Nagy Gabor/ Kisalfold.hu
 

Reprezentanţii MAE de la Bucureşti au luat legătura cu colegii lor de la Budapesta şi aşteaptă în acest moment informaţii concrete, urmând să transmită apoi un comunicat de presă.  

Accident în Ungaria FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu

SURSA FOTO  Nagy Gabor/ Kisalfold.hu
 

Revenim cu amănunte. 

Accident în Ungaria FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu
Accident în Ungaria FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu


SURSA FOTO  Nagy Gabor/ Kisalfold.hu

Accident în Ungaria FOTO Nagy Gabor/ Kisalfold.hu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite