Eveniment

articolul anterior articolul urmator

FOTO Accident Muntenegru. Trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost repatriate: „Fiica mea a fost în autocar“

1
26 Jun 2013 01:09:34
Autor: Alina Brebenel
Trupurile neînsufleţite au fost aduse cu mai multe maşini de poliţie la Institul „Mina Minovici“ FOTO Eduard Enea
Trupurile neînsufleţite au fost aduse cu mai multe maşini de poliţie la Institul „Mina Minovici“ FOTO Eduard Enea

Maşini ale poliţiei, girofaruri şi lumini de urgenţă – aşa arăta marţi seară Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“, unde au fost aduse trupurile neînsufleţite ale victimelor accidentului din Muntenegru. Familiile acestora au venit, pe rând, în întâmpinarea cortegiului care a adus rămăşiţele a ceea ce au fost copiii, fraţii sau părinţii lor.

Toate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului din Muntenegru au fost identificate, a anunţat, miercuri dimineaţă, Salem Abdu, medic legist şef la Institutul Naţional de Medicină Legală. 

„Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de către familie şi, la cererea familiilor, au rămas unele cazuri care vor fi ridicate mâine-poimâine, în funcţie de dorinţa familiei şi de pregătirile lor“, a spus Salem Abdu.

El a precizat că la procedura de identificare au participat opt medici legişti, dintre care cinci români şi trei din Muntenegru.

Potrivit lui Salem Abdu, echipa de medici legişti a lucrat aproximativ cinci ore.

Familiile victimelor au fost chemate să-şi identifice rudele

Cu toţii privind în pământ, de parcă cerul nu le mai putea oferi nimic, înaintau susţinându-se unii pe alţii, parcă nevenindu-le să creadă că aveau legătură directă cu trupurile neînsufleţite aduse de cele peste douăzeci de maşini ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ale SPIR  (Serviciului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă). 

Vorbind despre şoferul-poliţist care a murit conducând „autocarul groazei“, un bărbat cu tricou negru şi ochi în lacrimi spune că acela îi era prieten. „Prieten adevărat. Nu cred că ştiţi ce înseamnă prieten adevărat“, a spus el.

„Nu înţelegeţi. Era un şofer atât de bun. Avea experienţă. Nu se poate“, spune continuu bărbatul cu ochii în lacrimi.

„Fata mea a fost în autocarul ăla!“

Un alt grup – apropierea de moarte apropie oamenii între ei – se ţin unii de alţii încercând să ajungă în spatele clădirii. „Acolo, acolo îi identifică“, strigă un gardian. Abia pe urmă devine clar că cei mai tineri din grup protejează o doamnă în vârstă de privirile iscoditoare. Dar doamna, adusă de spate, cu părul alb şi nas proeminent spun cu lacrimi în ochi, dar răspicat: „E vorba de fata mea! Fata mea a fost în autocarul ăla!“.

„A plecat în vacanţă cu o colegă. A fost un moft de-al ei, să plece acolo. Are un băiat frumos de 25 de ani“, spune femeia, iar glasul i se subţiază de emoţie. „Gata, bă! Ajunge! Nu e frumos“, strigă unul dintre reporteri.

 O doamnă blondă între două vârste coboară dintr-o maşină SUV, îmbracată în negru, şi se uită întrebătoare în jur încercând să îşi găsească drumul. „E vorba de verişoara mea. Avea 59 de ani. Mergea mereu în excursii, dar de cele mai multe ori lua avionul sau maşina personală. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă scuzaţi. O să mă duc într-acolo“, spune doamna.

Miercuri a fost declarată zi de doliu naţional în memoria victimelor tragediei din Muntenegru în care şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 30 au fost rănite, după ce autocarul în care se aflau a deraiat pe un pod din apropiere de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

54hu5 lej4y
26.06.2013, 08:13:09

dna Alina Brebenel, care ati scris acest articol, ati verificat cele scrise mai sus sau le-ati visat aseara? doamna despre care scrieti ca a coborat dintr-un SUV era medic si a murit in accidentul din Muntenegru...rusine sa va fie, scrieti doar ca sa nu adormiti, RUSINE!!!

Modifică Setările