Accident naval pe Canalul Sulina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canalul Sulina în dimineaţa zilei de duminică. FOTO: Ziarul de Tulcea
Canalul Sulina în dimineaţa zilei de duminică. FOTO: Ziarul de Tulcea

Ceaţa densă de pe canalul Sulina a fost unul din factorii care au contribuit masiv la producerea unui accident naval duminică de dimineaţă între o navă rapidă şi un vas de croazieră, incident în urma căruia nu au existat victime.

Nava rapidă Nikolas a plecat duminică dimineaţă din Sulina cu toate că vizibilitatea era aproape de zero, comandantul navei alegând să navigheze în amonte, informează Ziarul de Tulcea.

Nava rapidă care avea la bord aproximativ 40 de pasageri a fost lovită prima dată, uşor, în provă de BM-ul Drobeta, pentru ca ulterior să aibă loc a doua ciocnire cu o navă de croazieră. Potrivit surselor media locale dacă Nikolas ar fi circulat cu viteza mai mare lovitura s-ar fi produs sub linia de plutire şi probabil ar fi dus la scufundarea navei rapide.  

„În urma coliziunii a rezultat înfundarea tablei corpului în prova deasupra liniei de plutire a navei rapide Nikolas. Nefiind alte probleme, navă rapidă Nikolas a continuat marşul amonte spre Tulcea cu viteză redusă, iar şalupa Drobeta a continuat marşul spre Sulina “ este declaraţia oficială a conducerii navei rapide Nikolas în urma primei coliziuni, citată de Ziarul de Tulcea

„În jurul orei 07:59, navă rapidă de pasageri Nikolas a intrat în coliziune cu nava de pasageri Princess Sophie. Din primele declaraţii ale comandantul navei Nikolas rezultă că acesta a încercat să ia legătura cu nava de pasageri Princess Sophie, dar nu a putut face acest lucru deoarece nava Nikolas a avut o cădere a surselor de energie de la bord. După incident un număr de şase pasageri de la bordul navei Nikolas au urcat la bordul navei Princess Sophie. În urma coliziunii a fost smulsă puntea de coborâre de aluminiu din prova tribord a navei Nikolas. După coliziune nava Nikolas a ancorat la Mm 11, mal drept, iar pasagerul Princess Sophie; având numai zgârieturi ale vopselei în zona de impact, şi-a continuat voiajul aval spre Sulina. Precizăm că nava Princess Sophie are corp din oţel iar nava Nikolas corp din aluminiu “, a adăugat conducerea celor de la bordul navei rapide Nikolas după al doilea accident, fiind citaţi de Ziarul de Tulcea.

În urma celor două accidente nu au fost victime. Pasagerii de la bordul navei rapide Nikolas au fost preluaţi de o nava de pasageri pentru a fi duşi la destinaţie. Nava avariată va fi dusă în portul Sulina după efectuarea cercetărilor realizate de Căpitănia Portului Sulina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite