Achiziţia măştilor pentru persoane defavorizate, în vizorul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru

Achiziţia celor 103 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate de la firma Naguma Medical Supply SRL ar fi intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Noi am furnizat toate informaţiile pe care DNA le-a cerut în speţa acestei achiziţii. Noi suntem deschişi să oferim documentaţiile. Avem şi noi în anchetă internă contractele în desfăşurare şi, în măsura în care vom finaliza, vom direcţiona către organele de anchetă”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit G4Media.

Nelu Tătaru a mai declarat, miercuri dimineaţă, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că o anchetă internă a ministerului a descoperit nereguli la contractul de achiziţie a acestor măşti, iar raportul se va transforma într-o sesizare către Direcţia Naţională Anticorupţie, mai scria Antena 3.

Neregulile vizează departamentul juridic al Ministerului Sănătăţii care s-a ocupat de încheierea contractului cu firma furnizoare. Probleme ar exista şi la Direcţia de Asistenţă Medicală. Potrivit sursei citate, printr-un contract adiţional, semnat în condiţii suspecte de un secretar de stat, firma furnizoare a primit încă două săptămâni de graţie pentru a livra cele 103 milioane de măşti, deşi contractul iniţial spunea că dacă se întârzie şi o zi, achiziţia cade.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, sâmbătă, că au fost recepţionate cele 103 milioane de măşti pentru persoanele defavorizate achiziţionate de la firma Naguma Medical Supply SRL, a omului de afaceri canadian Michael Topolinski.

Naguma Medical Supply SRL a anunţat vineri, într-un comunicat, că a finalizat livrarea la nivel naţional a celor 103 milioane de măşti medicale destinate românilor din categorii defavorizate. Anunţul a venit în ultima zi din perioada de graţie de 15 zile acordată, conform contractului, de Ministerul Sănătăţii, după ce a notificat compania omului de afaceri Michael Topolinksi să respecte termene contractuale şi după ce Naguma a acuzat ministerul că vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei Best Achiziţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite