Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Actorul Florin Petrescu, „Axinte“ de la Vacanţa Mare, condamnat la închisoare cu suspendare pentru şantaj. Cum ar fi fost implicat Dan Diaconescu

11
24 Oct 2020 13:26:57
Autor: Cristina Morozanu
Actorul Florin Petrescu, faimos pentru rolul Axinte, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. FOTO Facebook
Actorul Florin Petrescu, faimos pentru rolul Axinte, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. FOTO Facebook

Actorul Florin Petrescu, recunoscut mai ales pentru rolul „Axinte“ din grupul umoristic „Vacanţa Mare”, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, acuzaţiile sub acuzaţiile de şantaj, recunoscute de altfel de actor.

Tribunalul Bucureşti a emis, vineri, 2 octombrie 2020, Decizia, care prevede că actorul a semnat un acord de recunoaştere a acuzaţiilor. Astfel a fost dispusă „suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.”

Astfel s-a dispus să respecte utrmătoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existenţa

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea actorul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probaţine Bucureşti urmând să desemneze instituţia unde condamnatul va presta munca neremunerată în folosul comunităţi, şi să achite suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de sta,  se arată în decizia instanţei, care putea fi contestată în termen de 10 zile.

Florin Petrescu a fost acuzat de DNA că l-ar fi şantajat pe fostul director al Spitalului Malaxa din Bucureşti, Florin Secureanu şi ar fi încercat să obţină bani de la acesta, în numele lui Dan Diaconescu, pentru ca acesta să înceteze să-l mai menţioneze în emisiunile sale. În urma acordului semnat, actorul a recunoscut şantajul, iar acum trebuie să se pună la dispoziţia angajaţilor Serviciului de Probaţiune, conform Protv.ro.

Dosarul actorului a fost deschis în urmă cu opt ani, potrivit avocatului acestuia. Ce spunea Florin Petrescu la începutul anului, când s-a prezentat din nou la DNA:

„Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: «Eşti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru». Şi m-am dus la Dan şi i-am zis să nu mai facă şi el atâtea probleme, că Secureanu (Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, n.r.)... (Dan Diaconescu ar fi spus - n.r.) «Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul». Şi eu i-am pus în legătură”, a declarat actorul, potrivit digi24.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

imsi imsi
24.10.2020, 15:57:51

Ei, daca asta ii mijlocea la doctor o legatura cu joianis, un apartament hai un garaj de beton acolo acum primea Steaua Romaniei. Daca i a zis da ma si tu ceva la OTV ii vinovat el de santaj nu OTV ul, curioasa optica au si judecatorii astia. In curind postasii vor fi anchetati ca au dus scrisori porcoase, firmele de telefonie ca au transmis pe liniile lor injuraturi si amenintari, viata devine tot mai ciudata.

-9 (11 voturi)
imsi imsi
24.10.2020, 16:08:07

imsi imsi Am uitat sa spun de babele care fac pe petitoarele ca si astea pot fi anchetate pt santaj ca le zic fetelor nemaritate Da fa si tu din fund o tzara daca vrei sa te ia Cutarica nu sta ca prosta la 30 de ani ! Ii cit se poate de clar ca ii santaj ! Pe urma zestrea aia ce i dpdv al political corectness ? tot un fel de santaj la socrul mic : Pune ma si de un logan cel putin acolo ca te las cu amarita asta n casa, fireatii ai dreakului de sarantoci psdisti cu cine m am intolocit ! zice ginerele proaspat consilier la USR.

-9 (11 voturi)
nea Ilie de la sculărie
24.10.2020, 16:55:19

Abia astept sa se desfiinteze pesedeaua.. asa o sa crape de foame astia ca tine :)

+5 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
24.10.2020, 17:43:21

Comentariu considerat abuziv.

FLORIN FLORESCU
24.10.2020, 17:29:12

UN ESCROC , UN LIBIDINOS DORNIC DE CÂȘTIGURI NEIMPOZABILE . IAR COMEDIA JUCATĂ DE EL A FOST ȘI ESTE UNA DE PROST GUST .

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările