articolul anterior articolul urmator

Adevăratul rege

18
6 Dec 2017 15:22:06
Deutsche Welle

18 Comentarii

eu doar constat
6.12.2017, 15:59:03

Va asigur ca oamenii corecti stiu cine a fost Regele Mihai si stiu ce a pierdut Romania odata cu trecerea lui in nefiinta. Regele Mihai, insa, nu a murit, pentru ca spiritul sau inca traieste in randul romanilor. Si nu trebuie sa privim "sagace" in jurul nostru si sa impartim inca odata fortat neamul romanesc, pentru ca Regele Mihai a fost Regele tuturor si nu si-ar fi permis, in ruptul capului sa iubeasca pe unii mai mult in detrimentul celorlalti. De aceea niciun presedinte, oricat s-ar da el de "echidistant" nu poate fi pus alaturi de Regele Mihai. El a fost Regele tuturor romanilor si nu doar al celor de la PNL, sau PSD. E un lucru murdar sa incerci sa tragi durerea romanilor pe turta actualei opozitii, continuand sa demonizezi pe cei de la putere. Regele Mihai n-ar fi permis un asemenea sacrilegiu, caci este sacrilegiu sa invrajbesti oameni care au acelas Dumnezeu inscris pe Stema Regala sub "Nihil sine Deo". Dar ce poti cere de la un om care publica la Deutsche Welle, continuand partizanatul politic, chiar si in aceste zile de doliu - in fapt un corespondent la Dauer Welle cu fixativ PPE. Mai ales dusmanii Regelui Mihai stiau cine este el si in permenenta incercau sa-l denigreze, nu persoana sa, ci pentru impactul si respectul de care se bucura in randul romanilor. Importanta monarhiei o stie oricine, chiar si cei mai inversunati fascisti; Franco al Spaniei a lasat cu limba de moarte ca dupa el Spania sa revina la Monarhie. Iliescu, Roman, si toti cei din CPUN, cu exceptia taranistilor - cei mai slabi la timpul respectiv - au insistat pentru republica, condamnand Romania la presedinti ca Iliescu, Constantinescu (vai de el!), Basescu (cea mai neagra pagina a presedintiei din Romania) si Johannis. Azi Romania se afla intr-o situatie ca nici un sanctuar gen "Valle de los caïdos" nu o va salva daca nu ne desteptam. Degeaba avem un imn care ne indeamna la asta. Statul paralel exista si el se opune ca imnul nostru sa prinda viata.

-4 (14 voturi)
Popa .Basca
6.12.2017, 16:37:56

Cu trecerea in nefiinta a Majestatii Sale,regele romanilor,am piedut un simbol mult mai presus decat orice ne-ar putea oferi tabara republicana.Ceea ce aceasta tabara ne-a oferit pana acum,daca vom pune in balanta cu personalitatea regelui nostru,devine de-a dreptul obscen!Uitati-va,numai la Iliescu si Basescu.Constantinescu a fost mai discret iar Iohannis inca nu a avut timp sa se compromita definitiv.Pierderea cea mai mare pentru Romania s-a intamplat atunci cand romanii au preferat democratia originala a lui Iliescu.Cum poti sa compari un om de o asemenea distinctie si moralitate,precum regele Mihai I,cu mici arivisti politici,precum Iliescu si Basescu?Am pierdut sansa de a ne lasa tarati spre lumea civilizata de un rege pe care nu-l meritam.Am ales sa fim proiectati in arena unde circul,painea si ipocrizia sunt alimentele de baza.

-3 (13 voturi)
gogu58
6.12.2017, 16:25:15

le-a acceptat "grecilor darurile" şi postcomuniştilor avansurile însoţite de promisiuni materiale. Totusi postcomunistii si-au indeplinit promisiunile.... In rest articolul este o pura fabulatie, comparam ce este cu ipoteticul ce-ar fi fost. Pana una alta fostul rege nu a facut nimic concret pentru Romania.....

+3 (13 voturi)
Ludwig
6.12.2017, 17:30:12

gogu58 Si cam care ar fi avansurile materiale? Ca si-a luat castelul Peles confiscat de comunisti sau ce? Cum adica ce a facut regele pentru tara? A fost cumva regele pe tron din 90 incoace? a furat regele mihai bcr, flota, bancorex, petrom etc? A zis regele mihai unei femei tiganca imputita, mai animalule, gaozar, etc A chemat cumva regele mihai minerii cu batele impotriva propriului popor? Te rog spunene ce au facut presedintii de dupa 90 ceva pentru tara.

-2 (12 voturi)
cloudvick
6.12.2017, 17:44:12

rege fara tara

+4 (8 voturi)