Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Adevărul despre lista lui Dughin

17
3 Dec 2014 16:40:43
Marius Văcărelu
Alexandr Dughin  FOTO mihailandrei.files.wordpress.com
Alexandr Dughin  FOTO mihailandrei.files.wordpress.com

În fiecare epocă au fost oameni care s-au considerat deţinătorii adevărului şi, în acelaşi timp, gardieni ai acestuia. Unul dintre rolurile lor era acela de păstra puritatea adevărului şi de a-i dezvălui pe cei care, din diferite motive, nu îl acceptau – de cele mai multe ori, ei credeau în alt adevăr.

Râuri de sînge au curs în istorie în această paradigmă, iar România nu a fost scutită de ea, mai ales în secolul XX.

Aceste dezvăluiri se făceau de multe ori scrâşnind din dinţi, cu ură, având la bază atât adevăruri, cât şi orbire sau superficialitate. Un astfel de exemplu îl avem şi astăzi.

Mi-am dorit de foarte mulţi ani să devin un specialist în geopolitică, cu atît mai mult cu cât această ramură a ştiinţei în România este pe nedrept semi-ignorată. În această idee, am observat că majoritatea specialiştilor din această ţara sunt interesaţi doar de vest, neglijind complet sudul – cu tot Orientul Mijlociu, nordul – cu Polonia, Scandinavia şi Ţările Baltice sau estul. Mai toţi – sper vest şi atât. Iar diferenţa de calitate a analizelor dintre oamenii de ştiinţムşi oamenii de presă în România s-a mărit în ultimii ani. Am sesizat această lipsă de specialişti pe spaţiul estic şi am încercat să devin unul dintre cei mai buni cunoscători ai zonei.

În Rusia unul dintre marii promotori ai geopoliticii şi ai doctrinei Eurasiei este Alexandr Dughin. Deoarece preşedintele rus a preluat această doctrină, a devenit necesar să o cunosc foarte bine. Faptul că am cercetat-o m-a condus inclusiv la acceptarea unor invitaţii la conferinţe pe teme geopolitice în Rusia, atât la Universitatea M. Lomonosov, unde a predat profesorul Dughin, dar şi la alte universităţi şi institute de cercetare. Nu am ascuns aceste vizite şi întâlniri niciodată, iar o bună parte din textele mele se regăsesc pe internet şi pot fi consultate.

Îi felicit pe cei care au alcătuit lista – au reuşit o bună operaţiune de PR pentru site-ul propriu. Pentru că m-au trecut şi pe mine pe listă, rămâne să le mulţumesc, deoarece mi-au făcut reclamă – şi, implicit, îmi va creşte numărul de cititori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

rolari
3.12.2014, 17:33:51

N'am inteles ! "Adevarul" sau adevarul? Si unde-i adevarul - sediul sau ... dovada? Ce legatura au preocuparile dtale cu "adevarul" trimbitat? poate DOAR adevarul despre includerea dtale. Ca un perfectionist ce te doresti, n'ar strica mai multa atentie - inclusiv unde si cu cine te afisezi ! Ca altfel carcotasii abia asteapta subiecte !

-1 (3 voturi)
gigione
3.12.2014, 17:46:18

Da. Cînd eşti un cititor asiduu al literaturii ruse, cînd vezi cum a renăscut ţara asta sub influenţa unui conducător providenţial, cînd vezi cît de elaborate sînt acţiunile lor politice, nu poţi fi decît filorus. Cînd vezi dezorganizarea şi jaful şi ura care au atomizat societatea românească, cînd vezi cum a fost tradată ţara asta de către românii ei verzi, care au dat resursele pe nimic, pentru avantajul personal, cînd vezi cum eşti insultat, dispreţuit, desconsiderat, zi de zi de către mafia administrativă, nu poţi fi decît filorus. Şi da, bă, sîntem ce "filo" vrem noi, că de aia cică e democraţie.

-1 (9 voturi)
calu
3.12.2014, 18:00:00

Hai ca-mi place" recitalul" tau.Nu toti au curajul sa spuna ceea ce gandesc,uite ca se mai gasesc si oameni inzestrati cu gandire libera.Bravo,oltene,esti la inaltime!

0 (4 voturi)
jula ion
3.12.2014, 18:31:28

gigione olteanu` .Ba, zau ca-mi placu ce zisasi.

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
3.12.2014, 18:27:43

Si Iliescu a facut niscaiva studii si..specializari pe la Moscova. Dar nu asta-i bail dvs., d-le Marius Vacarelu. Va trebui sa incercati a drege busuiocul si cu Asociatia de Cooperare Romania-Rusia, al carei vicepresedinte sunteti. Ar mai trebui sa mai explicati ce intelegeti prin formularea aflata pe pagina Home a site-lui acestei asociatii, formulare pe care o citez: "Scopul nostru este, în final, dialogul de idei, răspîndirea iniţiativelor pozitive, pacea şi armonia spirituală cu spaţiul slav."(http://www.acs-rss.ro/index.php/8-articole-pagina-1/39-proiectul-de-la-rosia-montana-o-amenintare-pentru-securitatea-nationala) Cu alte cuvinte, ar fi interesant de aflat ce intelegeti dvs prin "armonia spirtituala cu spatiul slav", pentru ca scuzati-ma, din cate stiu eu Romania e inca e o tara latina, a carei spiritualitate nu prea s-a..armonizat niciodata cu spiritualitatea slalvilor, exceptand perioadele istorice in care slavii au navalit peste ea, fie calare pe cai, fie cu tancurile..! Ar mai fi de intrebat cate ceva in legatura cu cine asigura sponsorizarea acestei ascociatii, dar o lasam pe altadata..

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările