VIDEO Adevărul Live: Grigore Cartianu despre cum „a scăpat” până acum Mitică Dragomir de spectrul puşcăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă poliţiştii au descins în locuinţa lui Mitică Dragomir, căutând probe pentru presupuse infracţiuni pe care acesta le-a făcut prin vânzarea meciurilor din Liga I. Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre cum „a scăpat” pînă acum fostul preşedinte al LPF de spectrul puşcăriei în condiţiile în care alţi oameni celebri din fotbalul românesc se află deja în spatele gratiilor.

Grigore Cartianu: „Povestea asta e străvezie. Este clar că a fost o şpagă mascată prost, dar o şpagă pe faţă. Dragomir a fost asemenea unui baron, şi-a făcut de cap în ţara asta. El îşi face de cap de multă vreme. El a avut două sejururi la puşcărie. Primul a fost prin '77, atunci când a jucat barbut şi poker în cimitir cu prieteni ai săi şi a doua arestare a fost în '90, când fostul regim aresta de-a valma.

„După 24 de ani de la ultima arestare, procurorii au revenit acasă la Dragomir. Doar că acum are o casă mai mare, mai frumoasă. În '90 el a stat cam şapte luni la închisoare. Mitică Dragomir a căzut mereu în picioare, a rezitat în orice regim politic. El e ca <<Hopa Mitică>>. Sunt convins că morcovul e mare de tot, deja nu i se mai văd frunzele. Nu mă aştept la arestări preventive. Cred că se va ajunge la proces şi va face puşcărie de data asta. I se va înfunda acum!."

„Dacă Dumitru Dragomir a comis fapte penale, Gino Iorgulescu a comis fapte şi mai penale. Vânzarea drepturilor TV s-a făcut fără licitaţie. Aceste drepturi au fost date unei firme fantomă. Măcar pe vremea lui Dragomir se făceau licitaţii. Gino Iorgulescu o comite la vedere, chiar flagrant."

„Dragomir mai are un dosar penal, fiind judecat şi în cazul dezafilierii Craiovei. Dacă va fi găsit vinovat, este un alt motiv pentru a face puşcărie. Atenţie, pedepsele se vor cumula de acum înainte, potrivit Noului Cod Penal."

„Justiţia mai e încă obstrucţionată, dar merge din ce în ce mai bine. Ăsta nu e meritul lui Ponta, dar el, când vorbeşte cu Barosso, cu alţii, se laudă cu anchetele baronilor! Şi să nu uităm ceva. Nu e meritul lui Ponta pentru justiţie, care, odată ce-i dai drumul, ce o laşi să funcţioneze, nu o mai poţi opri. Plus că Justiţia nu a funcţionat pe Parchetul General, ci prin DNA, DIICOT, Înalta Curte, unde decizia a fost la Traian Băsescu, în special"

„Unii conducători au rămas, alţii s-au pensionat. Justiţia a luat-o din 1998 încoace. Dacă o lua din 1990, băgau sute pe ocnă, cu lanţuri la picioare. La Steaua, Dinamo s-au vândut atunci, s-au dezmembrat câte două-trei echipe. Acolo nu era justiţie. Unele fapte s-au prescris. Unii îşi rumeagă averea din anii ’90 liniştit. Dar mai sunt destui oameni importanţi care pot fi ridicaţi. De exemplu, Mircea Sandu, care are dosare grele. A luat decizii discreţionare, abuzive: cazul Craiova, deja dovedit în justiţie, în prima instanţă"

„Sunt şanse să se cureţe fotbalul de la noi. Pe cine avem acum în închisoare? De la Dinamo, fostul manager şi acţionar, de la Rapid pe patron, avem şi de la. Şi mai avem patroni cu probleme, chiar dacă nu pe dosare care au legătură cu fotbal. De exemplu, de la Astra locul 2, Ioan Niculae, care are dosare penale grele. Mai e şi Marin Condescu. Jumătate din echipe au patronii la închisoare. Iar un mare cancer în fotbalul românesc era reprezentat de fraţii Becali, care şantajau, influenţau jucătorii".

Dumitru Dragomir, care deţine complexul de săli de evenimente Crystal Palace Ballrooms, situat în vecinătatea Palatului Parlamentului, este acuzat că ar fi luat mită 1,7 milioane de euro de la consorţiul RCS&RDS pentru a pentru a-i facilita trustului de presă cumpărarea drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga 1.

Citeşte şi:

Dumitru Dragomir, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Mai multe percheziţii au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare pentru mai multe meciuri de fotbal din Liga 1. Anchetatorii au fost la sediul LPF, dar şi la locuinţa lui Dragomir.

INFOGRAFIE „Cazul” Dragomir:  reconstituirea traseului banilor din drepturile TV

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 din 2011, vizaţi fiind Dumitru Dragomir şi alte şase persoane. Ioan Neculaie, patron la FC Braşov, spunea la vremea respectivă că a fost „o ciordeală ieftină” din partea fostului preşedinte al LPF.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite