Adevărul Live. „Efectul Dragnea“: posibilă decredibilizare gravă a României?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 14.00, Cristian Unteanu îl are ca invitat, la Adevărul Live, pe analistul Iulian Chifu, pentru a discuta despre situaţia creată prin condamnarea lui Liviu Dragnea, preşedintele partidului de guvernâmânt şi al Camerei Deputaţilor. Este oare un simplu episod juridic, încă nefinalizat printr-o decizie definitivă, sau sensul declanşării unei crize de proporţii, etapă finală în încleştarea care domină clasa politică în ultimele luni?

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Foarte greu să ne pronunţăm în acest moment, dar esenţială este, acum, în paralel, analiza efectelor directe sau potenţiale pe care acest şir de evenimente care riscă să trimită România în haos le are asupra statutului şi credibilităţii noastre în raport cu partenerii noştri din spaţiul european şi euroatlantic.

Peste două zile, la Bruxelles, are loc un minisummit consacrat problemei migraţiei, peste alte câteva zile urmează Consiliul European, cu o agendă extrem de complicată, asta imediat după ce Macron şi Merkel au anunţat că, din 2012, va fi funcţional un buget al Zonei Euro, ceea ce deschide perspectivele pentru mişcări rapide şi de mare amploare pentru consolidarea acestei zone, împreună cu Spaţiul Schengen al cărui Cod de funcţionare va fi modificat, înăsprit şi adaptat noilor condiţii din Europa.

Suntem în afara celor două spaţii şi perspectivele de integrare sunt acum mult mai mici ca în urmă cu puţin timp, iar criza de acum nu vine decât să alimenteze problemele, odată cu ceea ce va fi un foarte dur raport pe MCV. În acest caz, întrebarea este justificată: înspre ce ne îndreptăm?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite