Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live: Iohannis merge la Washington pe timp de furtună diplomatică

2
2 Jun 2017 10:21:25
Autor: Redacţia Adevărul
Donald Trump si Kluas Iohannis isi strang mana la reuniunea NATO de la Bruxelles FOTO Facebook Klaus Iohannis
Donald Trump si Kluas Iohannis isi strang mana la reuniunea NATO de la Bruxelles FOTO Facebook Klaus Iohannis

Foarte rar s-au văzut acumulaţi aşa de mulţi nori de furtună politică peste Washington. Scandalurile majore de politică internă se centrează pe acuzaţiile privind contactele nepermise şi ascunse între membri ai echipei de campanie a lui Trump şi oficiali de rang înalt ai Federaţiei Ruse, dar şi pe decizia preşedintelui SUA de retragere oficială a ţării sale din Acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice.

În aceste condiţii, mai au timp americanii de România? Unde ne aflăm pe agenda lor de priorităţi şi la ce ne-am putea aştepta concret, dincolo de amabilităţile protocolare?  

În actualelele condiţii, ce valoare are calitatea noastră de aliat strategic al SUA, ne maximizează oare şansele de evoluţie economică, ne garnatează securitatea, ne proiectează viitorul la nivelul unui nou statut în zona estului Europei sau, dimpotrivă, ne vulnerabilizează şi mai mult faţă de Rusia?

Dacă doriţi să aflaţi răspunsuri la aceste întrebări, urmăriţi emisiunea realizată de Cristian Unteanu, azi, la Adevărul LIVE, începând cu ora 14.00, invitat fiind generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.

Intră în discuţie şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iris IRIS
2.06.2017, 10:40:51

Daca nu va sti sa-si pastreze prestanta de sef de stat al unui stat din Europa atunci mai bine sa ramana acolo definitiv decat sa se intoarca inapoi ca lacheul lui Trump.

Adrian Chiru
2.06.2017, 12:14:55

Pacat, ca o astfel de tema, are un astfel de invitat. !

Modifică Setările