Adevărul Live: Ce putem face pentru securitate sporită la Marea Neagră?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cugetliber.ro
FOTO cugetliber.ro

Constanţa găzduieşte a treia ediţie a conferinţei „The Black Sea and Balkans Security Forum”, un format de discuţii care oferă prilejul pentru zeci de experţi, analişti, dimplomaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului să analizeze în profunzine riscurile şi ameninţările din zonă şi soluţiile pentru a avea un climat mai bun de securitate într-o regiune extrem de complicată.

URMĂREŞTE emisiunea în modulul Adevărul Live

Organizat de New Strategy Center în colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanţa şi cu primăria Constanţei, forumul cuprinde 16 teme de dezbatere, cu peste 80 de vorbitori. Forumul este deschis de panelul intitulat „De ce avem nevoie pentru securitate şi stabilitate la Marea Neagră”, primul vorbitor fiind gen, Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane din Europa. George Friedman, cunoscutul analist şi specialist în probleme de securitate şi strategie este unul dintre cei mai aşteptaţi vorbitori la forumul de la Constanţa. El va prezenta o analiză despre prezenţa americană în regiune şi importanţa strategică a Mării Negre.

Zona Mării Negre a crescut mult ca importanţă strategică pentru NATO şi Statele Unite în ultimii ani, mai ales după conflictul din Ucraina şi anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, iar evoluţiile surprinzătoare nu se sfârşesc aici, ţinând cont şi de ce se întâmplă în aceste zile în Republica Moldova. Este motivul pentru care este nevoie de expertiză românească şi internaţională privind problemele regiunii, mai ales că sursele de tensiune şi conflict au devenit din ce în ce mai complexe într-un mediu internaţional impredictibil.     

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite