Adevărul Live. Trianon 100: Propagandă sau manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţia iniţială despre existenţa unui departament special al Guvernului de la Budapesta, Trianon 100, care ar fi început să contracareze acţiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansată de Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii din Cluj-Napoca.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

A spus că Executivul din Ungaria a creat acest departament pentru a prezenta opiniei naţionale şi internaţionale informaţii alternative despre România, Ardeal şi Tratatul de Trianon.

Despre ce e vorba? O mişcare de propagandă sau una de manipulare a guvernului din ţara vecină? Sau ambele, subsumate unui anume tip de naţionalism dur, combinat cu proiecte de tip revanşard? În afara unei intenţii de bruiaj mediatic a ceea ce se proiectează a fi o mare sărbătoare a României, mai este oare posibilă perspectiva ca discuţia asupra anulării sau modificării Tatatului de la Trianon să aibă vreo şansă de ruşită în acest moment, implicate direct fiind interesele a două state membre UE şi NATO? Cui foloseşte cu adevărat o asemenea înveninare suplimentară a unor relaţii şi aşa foarte sensibile pe acest subiect între România şi Ungaria?

Încercăm să obţinem câteva răspunsuri pe care le puteţi şi dumneavoastră afla urmărind, începând cu ora 14, emisiunea realizată de Cristian Unteanu pe Adevărul LIVE, avându-l ca invitat pe generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite