Adina Florea, respinsă la şefia DNA, este procurorul desemnat să se ocupe de denunţul lui Ghiţă contra Codruţei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Florea este procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Kovesi. Afaceristul a susţinut că fostul procuror-şef DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa. Parchetului General, care a clasat acest dosar în urmă cu un an de zile, susţine că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, judecat în mai multe dosare şi refugiat în Serbia, a declarat telefonic, duminică seara, la România TV că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ea a fost reclamată de Sebastian Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, recent înfiinţată prin OUG.

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune aşa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, ştiţi cum au fost vremurile. Kovesi, mai în glumă, mai în serios, spunea şi ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea şi ce rele poţi să păţeşti. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuţia personal cu mine, şi viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, aşa, nazist, extrem de agresiv şi dur”, a declarat Sebastian Ghiţă, la Antena 3.

Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

"Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am ştiut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am menţionat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli şi acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menţionat numărul facturii, data, suma şi beneficiarul. Şi atunci dintr-o dată am avut dovadă", a mai spus Sebastian Ghiţă, la România Tv.

captura

Fostul deputat a mai anunţat că a făcut denunţul împotriva Laurei Kovesi pe 3 decembrie. Deputatul PSD Andreea Cosma a precizat că şi ea este martor în această cauză.

Parchetul General a clasat cauza 

Potrivit Digi24, în urma unei investigaţii a Parchetului General a reieşit că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA.

Poliţia Română a reacţionat anul trecut şi a spus că în cazul aducerii în ţară au fost respectate procedurile.

"Procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform OUG 34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică.

Semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne", explică Poliţia Română, în 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite