Administraţia mexicană face curăţenie în vămi: 700 de inspectori demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile mexicane au înlocuit în acest week-end 700 de inspectori vamali prin 1.400 de agenţi nou-formaţi în lupta împotriva tuturor formelor de contrabandă, în special a traficului de droguri şi de armament.

Această remaniere se înscrie în cadrul efortului în curs vizând eradicarea corupţiei şi întărirea supravegherii frontierelor cu tehnologii noi. Iar numărul oameninlor afectaţi acestor misiuni tocmai a fost dublat.

Inspectorii în aeroporturi şi în posturile de frontieră ale ţării şi-au remis armele de servciu armatei, înainte să-şi părăsească locurile de muncă sâmbătă seara.

Potrivit lui Pedro Canabal, purtător de cuvânt al serviciului Administraţiei fiscale, cei 700 de inspectori nu au fost concediaţi, ci contractele lor expirau în acest week-end şi ele nu au mai fost prelungite.

Cei 1.400 de noi agenţi au urmat luni de formare specializată şi au fost angajaţi după o verificare aprofundată a antecedentelor lor. Cei mai mulţi dintre ei au făcut studii superioare şi au fost aleşi în urma unui 'strict proces de selecţie, cu verificări psihologice şi toxicologice', potrivit comunicatului Administraţiei fiscale.

Ei au fost formaţi să se priceapă în domeniul aspectelor juridice sau al comerţului internaţional şi să utilizeze noile echipamente instalate la posturile de frontieră, inclusiv aparatele cu raze X. În consecinţă, fiecare vehicul va fi de acum înainte cântărit şi fotografiat, iar plăcile mineralogice verificate pe o bază de date a vehiculelor suspectate, scrie Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite