Administraţia Penitenciarelor: Controale în şase unităţi, pentru a verifica măsurile dispuse pentru limitarea pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unităţile penitenciare se aflau, sâmbătă, un număr de 22.875 persoane private de libertate.
În unităţile penitenciare se aflau, sâmbătă, un număr de 22.875 persoane private de libertate.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că a dispus o serie de controale în şase penitenciare din România, în perioada 4-5 decembrie, pentru a verifica măsurile de limitare a pandemiei. De asemenea, a avut loc şi Apelul General al persoanelor private de libertate, în sistem fiind 22.875 de deţinuţi.

„Pentru asigurarea unui management funcţional pe linia implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru identificarea unor potenţiale vulnerabilităţi şi remedierea lor, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări, în intervalul 04 -05.12.2021, în 6 unităţi subordonate”, se arată într-un comunicat de presă, de duminică, al Administraţiei Penitenciarelor din România. 

Verificările au vizat aplicarea reglementărilor în materie de: acces în locul de deţinere, efectuarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor igienico-sanitare, dotarea corespunzătoare cu echipamente de protecţie, atât a angajaţilor, cât şi a persoanelor private de libertate. 

De asemenea, sâmbătă, în toate locurile de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a avut loc Apelul General al persoanelor private de libertate. 

„Activitatea se desfăşoară anual şi are drept scop principal confruntarea documentelor care privesc situaţia individuală a persoanelor private de libertate cu cele declarate de acestea”, se arată în comunicat.  

La solicitarea persoanelor private de libertate, au fost oferite clarificări cu privire la: situaţia juridică (starea de recidivă, calcul zile Legea nr.169/2017, perioade executate în străinătate, obligaţii civile, transfer, liberare condiţionată); starea de sănătate (probleme medicale, vaccinare, solicitări internare, solicitări comisie medicală de expertiză a capacităţii de muncă, tratament, pensie handicap); situaţia financiară (drepturi băneşti, plăţi cumpărături, pensie, popriri);  situaţia disciplinară (sancţiuni, recompense);  drepturi (condiţii de cazare, mutări în alte camere, schimbare normă de hrană, cereri nesoluţionate, bagaje personale);  activităţi lucrative (zile câştigate, credite, solicitări de participare la activităţi lucrative); demersuri de reintegrare socială (solicitări de participare la programe şi activităţi de reintegrare). 

 În unităţile penitenciare se aflau, sâmbătă, un număr de 22.875 persoane private de libertate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite