Adolescentul român reţinut la Tokio a recunoscut că a ucis o tânără japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentul român a ucis o japoneză în districtul Musashino din Tokio FOTO Reuters
Adolescentul român a ucis o japoneză în districtul Musashino din Tokio FOTO Reuters

Adolescentul român reţinut joi în apropierea locului unde a fost ucisă o japoneză în vârstă de 22 de ani în districtul Musashino, Tokio, a fost arestat vineri după ce a recunoscut că a înjunghiat-o şi a jefuit-o pe tânără împreună cu un prieten japonez, relatează Yomiuri Shimbun, în ediţia online.

Adolescentul în vârstă de 17 ani a recunoscut că a înjunghiat-o şi a jefuit-o pe Arisa Yamada, care lucra într-un restaurant şi locuia în apropiere de locul crimei, împreună cu un prieten japonez în vârstă de 18 ani. Testele ADN au confirmat că sângele găsit pe mănuşile tânărului îi aparţine victimei. În prezent, poliţia îl caută pe tânărul japonez.

Potrivit unui ofiţer de poliţie, cei doi băieţi ar fi atacat-o pe Yamada din spate, joi, în jurul orei 01.50, înjunghiind-o de câteva ori şi furându-i bunurile personale, inclusiv portofelul şi geanta. Poliţia l-a găsit pe român câteva ore mai târziu, în faţa staţiei Kichijoji, la aproximativ 500 de metri de locul crimei.

El le-ar fi spus poliţiştilor că a decis să jefuiască pe cineva după ce şi-a cheltuit toţi banii, gândindu-se că ar fi mai uşor să înjunghie persoana respectivă decât să o ameninţe. Autopsia a dezvăluit că Yamada a murit din cauza unei plăgi înjunghiate de 17 centimetri în spate, care i-a perforat un plămân.

Tânărul român a dispărut după ce a fost interogat de poliţie în noiembrie pentru deţinerea unui carnet de bancă pe numele altcuiva şi a fost reţinut joi sub suspiciunea de furt. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, el s-a întâlnit cu tânărul japonez la începutul lui februarie, cei doi devenind prieteni. El susţine însă că nu ştie care este numele complet al acestuia.

După ce şi-au petrecut ceva timp într-o galerie comercială, adolescentul ar fi spus că au mers într-o cafenea şi un restaurant fast-food, unde au stat până noaptea târziu, până când s-au golit străzile. Ei au cumpărat două perechi de mănuşi şi cuţite de la un supermarket înainte de a începe să caute o potenţială victimă. Românul susţine că au înjunghiat o tânără "care trecea prin apropiere".

Adolescentul român mergea des în cafenelele din jurul staţiei Kichijoji. Un angajat al uneia dintre cafenele a declarat că tânărul şi prietenul lui apăreau noaptea târziu sau dimineaţa devreme aproximativ de trei ori pe săptămână din vară până în noiembrie. Un alt angajat, la o altă cafenea, a declarat că acesta plătea pentru prietenul lui. "Nu l-am mai văzut de când am aflat că este minor şi i-am interzis să mai vină noaptea", a declarat el.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite