Eveniment

articolul anterior articolul urmator

AEP: 8.249 plicuri privind votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare, livrate după expirarea termenului legal, au ajuns în ţară

0
26 Feb 2021 11:38:40
Autor: News.ro
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă, vineri, că, până la data de 24 februarie 2021, C.N. Poşta Româna S.A. a recepţionat 8.249 plicuri privind votul prin corespondenţă, livrate după expirarea termenului legal, respectiv data de 3 decembrie 2020, ora 23:59.

Potrivit AEP, până la data de 12 februarie 2021, a fost înregistrată primirea, după termenul legal, a 7.091 plicuri exterioare ce conţin buletinele de vot ale alegătorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. 

După data de 12 februarie 2021, C.N. Poşta Româna S.A. a mai recepţionat 1.158 de plicuri livrate după expirarea termenului legal. Dintre acestea, 424 plicuri reprezintă plicuri ce conţin materialele electorale expediate de C.N. Poşta Româna S.A. către alegătorii români, dar care nu au fost recepţionate, iar 734 plicuri reprezintă plicuri exterioare expediate de alegători şi recepţionate de C.N. Poşta Româna S.A. după termenul legal. 

”Reamintim că, în cazul alegătorilor al căror plic nu a ajuns la biroul pentru votul prin corespondenţă competent până la data de 3 decembrie 2020, ora 23:59, termenul-limită potrivit legislaţiei în vigoare, AEP a transmis un e-mail prin care aceştia erau informaţi că se pot deplasa la cea mai apropiată secţie de votare din ţara de reşedinţă sau de domiciliu, pentru a-şi exercita dreptul de vot”, a mai precizat AEP. 

În 5 decembrie, Poşta Română a precizat că a predat, în baza prevederilor legale, către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) un număr total de 18.421 de plicuri electorale care au ajuns în România până joi, 3 decembrie, ora 23.59, termenul limită de primire a voturilor prin corespondenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările