AEP anunţă că 47 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au primit adeverinţe pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Autoritatea Electorală Permanentă a informat într-un comunicat de presă că 47 de cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat adeverinţe pentru a candida la alegerile locale din acest stat, 39 dintre aceştia fiind femei şi 8 bărbaţi.

Potrivit AEP, „până în prezent, un număr de 47 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară”. 

Autoritatea electorală Permanentă a mai precizat că „din cei 47 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 39 sunt femei şi 8 sunt bărbaţi”. 

„Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale”, a mai transmis sursa citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite