Eveniment

articolul anterior articolul urmator

AEP anunţă că 47 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au primit adeverinţe pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară

1
18 May 2022 16:02:32
Autor: Maria Dinu
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Autoritatea Electorală Permanentă a informat într-un comunicat de presă că 47 de cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat adeverinţe pentru a candida la alegerile locale din acest stat, 39 dintre aceştia fiind femei şi 8 bărbaţi.

Potrivit AEP, „până în prezent, un număr de 47 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară”. 

Autoritatea electorală Permanentă a mai precizat că „din cei 47 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 39 sunt femei şi 8 sunt bărbaţi”. 

„Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale”, a mai transmis sursa citată. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

octavian calin
18.05.2022, 16:23:01

Oare nu se gasesc niste italieni sa-i intrebe pe papagalii si escrocii de romani daca tot se inghesuie sa fie sefi pe plan localin Italia si care in mod sigur se intrec a manca castane ca le aduc buna starea italienilor DE CE NU AU FACUT-O IN ROMANIA ,CA NU LE-A DAT NIMENI PESTE MANA

Modifică Setările