Aerostar ar putea face mentenanţa avioanelor de luptă F16. Compania poate ajunge centru regional pentru industria aeronautică din Europa de Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aerostar Bacău are toate şansele aibă parte de o adevărată relansare după ce ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că Guvernul va face toate demersurile pentru ca această companie să devină un centru regional pentru industria aeronautică din Europa de Sud-Est.

„Armata Română va colabora cu compania Aerostar pentru programele majore de înzestrare pe care le are. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene le au în dotare. Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel şi cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot”, a declarant, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, citat de Mediafax. Fifor a mai spus că Aerostar Bacău reprezintă un punct de reper pentru industria aeronautică din această parte a Europei.

„În opinia noastră, în acest moment, în România, Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme”, a mai spus Fifor.

Mihai Fifor a fost, vineri, la Aerostar Bacău şi a fost însoţit de ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Contractele externe

Compania băcăuană a avut în ultimii ani contracte de reparaţii şi mentenanţă a aeronavelor militare cu state cum ar fi Mozambic, India, Bangladesh, Thailanda, Egipt, însă are colaborări pe producţia de piese, precum şi pentru servicii aeronautice şi cu companii cum ar fi EADS sau Fokker. În trecut, Aerostar a participat şi la contractul de modernizare a mai multe zeci de MIG-uri 21 din dotarea Armatei Române, derulat de o companie israeliană. 

La sfârşitul anului trecut, MApN a declaşat procesul de achiziţie a sculelor şi dispozitivelor necesare pentru lucrările de mentenanţă de nivel operational la care vor fi supuse aeronavele F-16 "Fighting Falcon" din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite