Agitaţii teveristice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţie, forfotă mare, spirite încinse, nervi întinşi la maximum în aceste zile nu doar pe culoarele, ci pe întreg perimetrul în care se mai află (încă?) Televiziunea Română.

Nu, nu pentru că s-ar pregăti vreun megashow, nu fiindcă ar fi în lucru vreo mare producţie. Nici vorbă. Nu sunt bani pentru aşa ceva, iar puţinii bani care (mai) există în vistierie sunt cheltuiţi aiurea, pe tot felul de producţii minore, fără importanţă, noua grilă de primăvară aducând câteva „noutăţi” în care nu e foarte greu să recunoşti „dedicaţii speciale” pentru favoriţi şi favorite. Ba ale directoarei generale interimare Irina Radu care, după modelul lui Stelian Tănase, îşi foloseşte ultimele zile de mandat pentru a-şi milui cu emisiuni prietenele, puţin contând că e vorba de vedete expirate. Ba ale directorilor de canale, Gabriel Gherghescu şi Oana Popescu. Care au şi ei faliţii lor. Că doar nu degeaba ne-a asigurat domnul Gherghescu, în repetatele şi inconsistentele lui apariţii din ciclul de emisiuni Săptămâna TVR, că „noi ştim foarte bine ce trebuie să facem”. Am văzut foarte bine ce ştiu atât doamna Radu, cât şi domnul Gherghescu, dar şi doamna Iuliana Marciuc, prietenă intimă a marii şefe, cu ocazia Selecţiei naţionale Eurovision. Care, din cauza proastei promovări făcută exclusiv pe TVR, a ocupat doar locurile cinci-şase în topul audienţelor.

Agitaţia despre care vorbeam mai sus e provocată de alegerile interne pentru desemnarea celor doi reprezentanţi ai salariaţilor în viitorul Consiliu de Administraţie al TVR. Nici mai mult, nici mai puţin decât 31 de persoane s-au înscris pe listele de candidaţi. Puţini dintre doritori au cu adevărat ce să caute pe ele. Puţini, foarte puţini, sunt adevăraţi profesionişti de televiziune, puţini, foarte puţini au un autentic cv profesional. Unii dintre aspiranţi, prea mulţi, sunt din categoria eternilor candidaţi şi a membrilor „cu repetiţie” ori din aceea a tăietorilor de frunză la câini. Oameni care te întrebi de ce Dumnezeu mai primesc leafă. Pe care acum vor să şi-o rotunjească cu indemnizaţia de 3000 de lei aferentă.

Caraghioslâcul, bătaia de joc la adresa adevăraţilor profesionişti, dar şi la aceea a telespectatorilor sunt completate de partidele parlamentare. Care îşi fac cunoscute propunerile. UNPR, partidul în extincţie, formaţiune hemoragică , îl ia de bun şi de prospătură pe recent demisul Florin Condurăţeanu,un zaharisit gata să ne mai sărute o dată pe suflet cu incompetenţa lui fără margini. Iar PNL s-a gândit că Oanei Stănciulescu, fostă moderatoare fără şarm şi fără inspiraţie ba pe la Realitatea tv, ba pe la Antenele felixiene, i-ar sta foarte bine în compania unei alte „celebrităţi” de cartier pe nume Cristian Petcu. Despre care aflăm că ar mai  fi fost membru prin CA-uri, contribuind prin „înţeleptele” lui partinice ridicări de mâini la desăvârşirea dezastrului. Numai că de la falşii moştenitori ai Brătienilor, de la uzurpatori precum Alina Gorghiu şi Vasile Blaga nu te poţi aştepta la nimic bun. Deocamdată PSD-ul şi Liviu Dragnea tac chitic, însă cunoscându-le moravurile şi năravurile ca şi abjecţia nativă nu am nici un fel de speranţă de mai bine.

Agitaţia despre care vorbeam mai sus a fost amplificată de informaţia primită mai întâi „pe surse”, confirmată mai apoi, de voie, de nevoie, însă în cel mai sfidător chip cu putinţă de aceeaşi Irina Radu. Informaţie în conformitate cu care ilustrul pix al şi mai ilustrei lui posesoare cu acelaşi nume de Radu Irina a semnat la finele anului trecut ordine de serviciu şi state de plată de pe urma cărora anumite persoane din TVR au primit prime şi măriri salariale. Carevasăzică, cetăţeana Irina Radu care îi pune la zid pe angajaţii care şi-au câştigat în justiţie dreptul de a primi sume de bani care li se cuveneau prin prevederile (discutabile) ale Contractului colectiv de muncă socoteşte firesc şi în specificul spiritului unei corporaţii să le dea bacşişuri nu ştim cât de grase unor cetăţeni cărora le asigură anonimatul. E noapte minţii, e culmea tupeului şi a imposturii manageriale ca tu, şef de instituţie falimentară, instituţie care nu se ştie cât timp îşi va mai putea continua activitatea, care asigură cu greu plata salariilor curente, care îşi condamnă telespectatorii la nesfârşite reluări, să socoteşti normal să dai prime. E culmea sfidării elementarului bun simţ să te plângi cui are timp să te asculte, să te bage în seamă şi să te mai şi crediteze cu bune intenţii că doar 5% din încasări merg către producţie fiindcă restul banilor sunt direcţionaţi către alte cheltuieli, dintre care consistente să fie cele de personal, să dai cu tifla şi să le mai bagi în buzunarele apropiaţilor pomeni ruşinoase.

Într-o ţară normală şi într-o Televiziune normală, după dezvăluirile de luni, doamna Irina Radu ar fi fost evacuată cu forţa din birou, concediată, trimisă în şomaj şi la DNA chiar de marţi. Nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla nimic. Irina Radu nu va păţi nimic cum nu au păţit nici Tudor Giurgiu, nici Alexandru Sassu, nici Alexandru Lăzescu, nici Elwis Săftoiu, nici Stelian Tănase.

Se poate ca de săptămâna viitoare, atunci când Parlamentul va desemna şi vota un nou CA, numita Radu Irina să nu mai încaseze chiar 14 000 de lei lunar. 13000 va primi însă în mod garantat. Are el grijă fostul tata-socru, nemuritorul Adrian Vasilescu de la BNR, să îşi salveze protejata şi de această dată. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite