Aglomeraţie la punctele de frontieră cu Ungaria şi Bulgaria. Care este motivul pentru care camioanele stau la cozi chiar şi 5 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO S Both
FOTO S Both

Poliţia de Frontieră informează, marţi, că este trafic intens la punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria, ca urmare a creşterii fluxului de automarfare şi a a implementării unei noi aplicaţii de verificare de către autorităţile maghiare.

Mai exact, Poliţia de Frontieră spune că a crescut numărul de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria, astfel se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Vărşand, P.T.F. Nădlac II, P.T.F.  Petea şi P.T.F. Calafat. 

Totodată, implementarea unei noi aplicaţii la control de către autorităţile de frontieră maghiare şi activităţile de verificare pentru autorizaţiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere. 

Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II, punctul de trecere de pe autostrada pan-europeană, timpul de aşteptare pentru ieşire din ţară pe cele patru artere deschise pentru traficul greu este de cel puţin 300 de minute (5 ore).

La Nădlac I se aşteaptă cel puţin o oră iar la Vărşand – 200 de minute.

În judeţul Bihor, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, se aşteaptă 150 de minute la Borş I şi 130 de minute la Borş II, iar în judeţul Satu-Mare, la Petea, se aşteaptă 150 de minute.

Pe sensul de intrare în România, aglomeraţie este la Nădlac II, unde se aşteaptă aproximativ o oră, dar şi la Petea unde se aşteaptă aproximativ 30 minute.

Totodată, în ce priveşte punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru  ieşirea din România la Calafat se aşteaptă circa 70 de minute.

Iar pe sensul de intrare în România, aglomeraţie este la Negru Vodă, unde se aşteaptă aproximativ 90 de minute şi la Calafat unde se aşteaptă aproximativ 100 de minute. 

Totodată, potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, camioanele stau la coadă şi la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina, respectiv la P.T.F, Siret, unde pe sensul de ieşire din ţară se înregistrează un timp de aşteptare de circa 100 de minute, iar la intrarea în ţară de circa 30 de minute.

Măsurile implementate pentru fluidizarea traficului

Pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare, Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei şi Giurgiu au suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră,

Totodată a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi PTF Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statele vecine. 

Recomandări 

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. 

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Potrivit sursei citate, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite