UPDATE Aglomeraţie pe Valea Prahovei: coloane de maşini la Comarnic şi Buşteni, pe sensul de urcare spre munte. Două drumuri blocate din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aglomeratie vama albita

Drumul naţional (DN) 1 este aglomerat, vineri, pe Valea Prahovei, pe sensul de urcare către munte, la intrarea în oraşele Comarnic şi Buşteni formându-se coloane de maşini, în condiţiile în care mii de turişti care vor petrece Revelionul în staţiunile montane se îndreaptă către locurile de cazare. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că din cauza viscolului puternic, circulaţia rutieră pe DJ392 este întreuptă.

UPDATE Din cauza viscolului puternic, circulaţia rutieră este întreruptă pe DJ392, între localităţile constănţene Dumbrăveni şi Independenţa şi pe DJ226B, între localităţile constănţene Pantelimon şi Crucea.

„Având în vedere cele două mesaje de înrăutăţire a vremii transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 29 decembrie  2016, ora 12:00 – 30 decembrie 2016, ora 23:00, respectiv, 30 decembrie, ora 8:00 – 31 decembrie, ora 08:00, recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Atenţionăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei anvelopele de iarnă sunt obligatorii”, anunţă Poliţia Română.

De asemenea, autorităţile le atrag atenţia conducătorilor auto care se deplasează pe DN3 Călăraşi – Constanţa (în special tronsonul Urluia – Crângu, judeţul Constanţa), DN22 Constanţa – Tulcea (în special tronsonul Mihai Viteazu – Tulcea) şi DN38 Agigea – Negru Vodă (judeţul Constanţa) să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere întrucât pe aceste artere se circulă în condiţii de iarnă. Drumarii acţionează pentru curăţarea carosabilului şi înlăturarea pericolului.

UPDATE Pe Autostrada Soarelui a început să ningă viscolit, pe sectorul cuprins între kilometrii 105 şi 212, iar între kilometrii 120 şi 140 ninge abundent, cu depunere în strat subţire pe partea carosabilă, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române, precizând că au fost adaptate mesajele si pictogramele pe panourile de avertizare.

Vizibilitatea este bună, iar carosabilul este umed pe sectorul din A2 cuprins între kilometrii 105 şi 212, unde ninge viscolit, precizează IGPR. Poliţiştii mai informează că 13 utilaje de deszăpezire acţionează în zonă.

Şi pe sectorul dintre kilometrii 120 şi 140 al Autostrăzii Soarelui ninge abundent, cu depunere în strat subţire, iar utilajele de deszăpezire acţionează continuu, menţionează reprezentanţii IGPR.

Aglomeraţie pe DN 1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Rauca Brezeanu, vineri, pe DN 1, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov  se circulă în coloană la intrarea în oraşul Comarnic şi la intrarea în oraşul Buşteni. 

Conform sursei citate, nu sunt blocaje în trafic, iar pe DN 1 sunt mai multe dispozitive ale Poliţiei Rutiere.

DN 1 începe să se aglomereze în condiţiile în care mii de turişti care vor petrece sfârşitul de an în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov se îndreaptă către locurile de cazare.

Poliţiştii se aşteaptă ca valorile să trafc pe DN 1 să crească, astfel că le recomandă turiştilor să ia în considerare rute alternative pentru a ajunge pe Valea Prahovei şi în judeţul Braşov, respectiv DN 1A. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite